2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A varázsszőnyeg átköltöztetése: matematikai kiállítás és logikai játszóház a csíki Sapientián

2013. május 29. 10:24, utolsó frissítés: 10:24

A csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem matematika-informatika szakcsoportja a SimpleX Egyesülettel közösen a közelgő gyereknap alkalmából logikai játszóházzal egybekötött kiállítást szervez május 30-án. A varázsszőnyeg átköltöztetése című eseményre délután 4-től kerül sor.


A kiállítás anyagának nagy részét a Nagy István Művészeti Líceum VI. A, VI. B, illetve X. B osztályos tanulóinak munkái képezik, amelyek az Iskola másképp héten – a SimpleX Egyesület és a Sapientia EMTE által közösen – tartott matematika foglalkozásokon készültek. Ezek mellett megtalálhatóak azoknak a csíki medencei VI. osztályos matematikai tehetségeknek munkái is, akik a 2012-2013-as tanévben felvételt nyertek és jártak a SimpleX Egyesület és a Sapientia által a Márton Áron Gimnáziumban tartott matematika foglalkozásokra. Ugyanakkor falra kerülnek a Sapientia EMTE azon tehetséges diákjainak munkái is, akik egész tanévben segítették az egyetem által szervezett matematika érettségi felkészítő sikeres lebonyolítását.

A foglakozásokat Csata Lili (Nagy István Művészeti Líceum) és Zsombori Gabriella (Sapientia EMTE, SimpleX Egyesület) vezették. A kiállítás célja rámutatni a matematika és azon belül a geometria lenyűgöző játékosságára, szépségére.

A kiállítás megnyitója után logikai játszóházba hívunk gyereket és felnőttet egyaránt. Lesznek logikai vetélkedők is (pl. tangram verseny, detektív verseny, stb.), amiken különböző ajándéktárgyakat lehet nyerni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS