2022. december 5. hétfőVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hamis óvszergyárakat lepleztek le Kínában

2013. május 16. 14:31, utolsó frissítés: 14:31

Három, nyugati márkákat is hamisító óvszergyárat lepleztek le az elmúlt hetekben a kínai hatóságok - számol be az esetről a sina.com hírportál.


A rendőrök március végén a legnagyobb internetes áruházban, a taobao.com-on rendkívül alacsony áron kínált óvszerekre lettek figyelmesek. A boltokban dobozonként 30-50-szeres áron kapható terméket a világhálón mindössze egy jüanért, vagyis 37 forintért árulták a hamisítók, akiktől a hatóságok ellenőrzésként rendeltek is. Miután egyértelműen kiderült, hogy az eladásra kínált óvszerek hamisítványok, a rendőrség kinyomozta a gyártás helyét, majd lecsaptak a bűnözőkre.

A kelet-kínai Fucsien tartományban székelő, mintegy tucat hamisító földalatti, 50 négyzetméteres "termelőüzemében" nyugati márkájú, többek közt Jissbon, Durex és Contex óvszereket gyártott, naponta mintegy 20 ezret. A hatóságok a "gyárból" több mint kétmillió hamisítványt koboztak el, emellett négy csomagológépet és hamis dobozok ezreit. A gyártógépek eredetét felfedő vizsgálódás után a rendőrök további földalatti gyárakat fedtek fel, egyet a közép-kínai Honan, egy másikat a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Utóbbi két eset kapcsán 37 embert vettek őrizetbe, s csaknem 50 millió jüan értékben több mint négy és félmillió hamis óvszert koboztak el a hatóságok. A hamisítványokból - derült ki a vizsgálat során - korábban kisboltokba, gyógyszertárakba és más árusító helyekre is juthatott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS