2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mindennapi férfiuralom: Hadas Miklós tart előadást Csíkszeredában

2013. május 14. 10:38, utolsó frissítés: 10:38

A Csíki Anyák Egyesülete által szervezett Szülők iskolája programsorozat keretében május 14-én, kedden 18 órától Hadas Miklós szociológus, a budapesti Corvinus Egyetem professzora tart előadást, Mindennapi férfiuralom – a mosogatástól a szülészetig címmel. Az előadás a Hargita Megyei Kulturális Központ alagsori előadójában tartják, a belépés díjtalan.


Hadas Miklós fő kutatási szakterülete a dezsenderkutatás, ezen belül is a férfikutatás. Több könyve is megjelent ebben a témában, például A modern férfi születése, Szex és forradalom vagy a Férfiuralom.

Hadas Miklós hozta létre a Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központot a Corvinus Egyetemen, amely a maga nemében egyedülállónak számít Magyarországon, és az ő nevéhez kapcsolódik a Replika társadalomtudományi folyóirat alapítása is. 2006 óta a Magyar Köztársaság Lovegkeresztjének birtokosa.

A keddi előadáson szó lesz a férfiak és nők által betöltött társadalmi szerepekről, a családon belüli feladatok leosztásáról, valamint a férfiuralomról, amely körülvesz minket még a szüléskor is. A Transindex a 3. Szociológus Napok alkalmából Hadas Miklóssal készített interjúja itt olvasható . (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS