2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét számít a méret: vonzóbbak a hosszabb péniszű férfiak

2013. április 10. 13:38, utolsó frissítés: 13:49

Egyre biztosabb, hogy a férfiak péniszének mérete márpedig számít. Legutóbb a rendszeres hüvelyi orgazmust megélő nők körében végzett felmérés alapján állították, hogy a nagyobb pénisz nagyobb felületen tudja stimulálni a vaginát. Egy most közzétett kutatásban pedig ismét arra jutottak, hogy a nők vonzóbbnak, csábítóbbnak tartják azokat a férfiakat, akiknek hosszabb a pénisze.


A kutatókat azért foglalkoztatta a téma, mert a múltban egymásnak ellentmondó kutatási eredmények születtek, és úgy vélték, a felmérések során módszertani hibákat követtek el, a felmérésben résztvevő nőknek túl közvetlenül tették fel az erre vonatkozó kérdéseket.

Brian Mautz, az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársa szerint a péniszméret érzékeny téma, ezért nehéz meghatározni, hogy a korábbi kutatásokban résztvevő nők félrevezető válaszokat adtak-e a közvetlenül feltett kérdésekre.

Az új tanulmány készítői ezért most férfiakról számítógéppel készült képeket mutattak, a kísérletben résztvevő nők pedig azok közül kellett kiválasszák, hogy melyiket tartják szexuálisan a legvonzóbbnak. A felmérésben 105, átlagosan 26 éves heteroszexuális nő vett részt, összesen 53 képet mutattak nekik, azok közül kellett választaniuk. A válaszokat név nélkül gyűjtötték össze. A nők kevesebb mint három másodpercig nézték a számítógépes modelleket.

Bob Wong, a kutatásban résztvevő biológus szerint ennyi idő alatt inkább reflexszerűen, mint elgondolkodva döntenek. A kutatás eredménye szerint a magasabb, nagy hímvesszőjű férfiak jobban felkeltették a nők a figyelmét, őket találták a legvonzóbbnak.A Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerzői szerint az eredmények azt mutatják, hogy az őskori nők, akik anyaszült meztelenül láthatták a férfiakat, jobban vonzódhattak a nagyobb péniszű férfiakhoz, ami a hosszabb hímvessző evolúciójához is hozzájárulhatott.

„Úgy gondoljuk, hogy mielőtt a homo sapiens ruhát hordott volna, a nők a pénisz méretét is segítségül vették a potenciális reprodukciós partner kiválasztásánál, de a közelmúltig kevés adat volt a hipotézis alátámasztásához” – mondta Michael Jennions, a kutatásban résztvevő másik kutató.

A korábbi tanulmányokból az derül ki, hogy a nők inkább a magasabb, széles vállú és keskeny csípőjű férfiakat kedvelik, de a pénisz méretre nem tértek ki. A mostani felmérésben a magasság, a váll és csípő mérete mellett a pénisz méretével is kalkuláltak. Így jutottak arra, hogy a nagyobb pénisztől vonzóbbnak tűnnek a férfiak.

Viszont arra is figyelmeztetnek, ha egy alacsony, körte testalkatú férfinak nem sokat dob a sex appealjén a nagy pénisz.

A francia sebészeti akadémia adatai szerint a nyugalmi állapotban lévő férfi pénisz átlagos hossza 9-9,5 cm között van, míg merev állapotban 12-14,5 cm között van az átlag. (mediafax/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS