2022. július 3. vasárnapKornél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Így fogsz kinézni 10 év múlva, ha cigizel

2013. április 04. 12:50, utolsó frissítés: 13:16

Az orvosok már évtizedek óta riogatnak a cigaretta káros hatásaival, amellett, hogy káros az egészségre, még a külsőnek sem használ: megfakul és ráncossá válik a bőr, megsárgulnak a fogak. Erre hívja fel a figyelmünket egy brit dohányzásellenes kampány, amely egy mobilos alkalmazás segítségével azt mutatja be, hogy miként nézünk ki 10 vagy 20 év múlva, ha cigizünk. Az összehasonlítás kedvéért természetesen arra is van lehetőség, hogy úgy is megnézzük magunkat, ha nem dohányzunk.


Az NHS által megalkotott Smoking Time Machine nevű programot azért hozták létre, hogy még azelőtt rávegye a fiatalokat a cigarettáról való leszokásra, még mielőtt túl késő lenne. Kate Norman, a Cumbria Partnership NHS Trust munkatársa egy kampánysorozatban elmondta, hogy a fiatalabbak, főleg a tinik, nem gondolnak bele a dohányzás egészségkárosító hatásaiba - mint például a tüdőrák -, így őket a külsejük rohamos romlásával próbálják megfogni.
Az alkalmazás már letölthető az Apple App, illetve a Google Play Store-ról, de aki nem rendelkezik okostelefonnal, az is megnézheti jövőbeni önmagát, ugyanis a Cumbria Partnership NHS oldalán ingyen is kipróbálhatja a programot. Használata egyszerű, csak fel kell töltenie egy arcképét, majd beállítania az útmutatás szerint, és már látja is, hogyan néz ki egy-két évtizednyi dohányzás után. (dívány)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS