2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tánccal tiltakoznak a nők az erőszak ellen Sepsiszentgyörgyön is

2013. február 13. 11:24, utolsó frissítés: 2013. február 14. 07:56

A One Billion Rising elnevezésű világkampány keretében február 14-én számos nőszervezet, egyesület és a hozzájuk csatlakozók világszerte óriási közös tánc keretében fejezik ki tiltakozásukat és felháborodásukat a nők elleni erőszak miatt. A világon egy milliárd nő válik élete során valamilyen erőszak áldozatává, állítják a szervezők. Az egész világon átívelő programot Eve Ensler írónő, a Vagina monológok című mű szerzője indította útjára.

A kampány keretében táncos villámcsődülettel hívják fel a nők elleni erőszakra a figyelmet, összesen 196 országban szerveznek ilyen megmozdulásokat, Romániában három városban Bukarestben, Temesváron és Sepsiszentgyörgyön lesznek figyelemfelkeltő rendezvények.

Sepsiszentgyörgyön február 14-én, csütörtökön 17 órakor lehet táncra perdülni az Erzsébet parkban, a megmozdulást az Erdélyi Dúlák Egyesülete szervezi. A sepsiszentgyörgyi eseményről részletek itt, a temesváriról itt, a bukarestiről itt, míg a világméretű kampányról bővebb információk itt olvashatóak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS