2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rasszizmussal vádolják a Coca-Colát a legújabb reklámja miatt

2013. február 01. 13:30, utolsó frissítés: 13:39

Amerikai arab csoportok rasszizmussal vádolják a Coca-Colát a legújabb reklámja miatt, amelyet a Super Bowl amerikaifoci-döntőjének szünetében fognak vetíteni a tévében, s amelyet megközelítőleg 100 millió amerikai fog majd megnézni.

A Coca-Cola reklámjának az elején egy arabot látunk, aki a sivatagon keresztül egy tevekaravánnal utazik, és a horizonton feltűnik előtte egy hatalmas Coca-Colás üveg. Öröme rövid életű, hiszen Las Vegas-i táncoslányok, cowboyok és banditák is versengve elszáguldanak mellette az üveg irányába, és mind megelőzik őt. De amikor elérik a célt, kiderül, hogy az üveg csak egy reklámtábla, és a Cola csak 50 mérfölddel odébb van.Ezután a hirdetésen megjelenik egy felirat, amely arra biztatja a nézőket, hogy látogassák meg a cokechase.com oldalt, ahol szavazhatnak, hogy ki nyerje meg a versenyt, illetve szabotálhatják a másik kettőt. A tiltakozók azt kifogásolják, hogy a választási lehetőségek közül kimaradt az arab karaktere.

"A Coca-Cola hirdetése rasszista, úgy ábrázolják az arabokat, mint akik visszafelé haladnak a tevével, mint akik nincs esélyük megnyerni semmit" - nyilatkozta Ali Siddiqui, az amerikai muszlin intézet imámja.

A Coca-Cola védekezésül arra hivatkozott, hogy a reklám elkészítéséhez filmes karaktereket használtak. (realitatea/dailymail)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS