2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A kolozsvári Hója-erdő a világ öt legfélelmetesebbje között

2013. január 23. 11:49, utolsó frissítés: 13:07

A kolozsvári Hója-erdő a világ egyik leginkább kísértet járta, legfélelmetesebb helye a BBC szerint. A brit hírportál utazási rovatában gyűjtötték össze a világ öt legijesztőbb erdejét.


"Az erdélyi Hója-erdő több mint fél évszázada van a nem kívánt figyelem középpontjában. A helyiek azt állítják, hogy az erdő - amelynek egy kör alakú tisztás van a közepén - egy kapu, és azok, akik átmennek rajta, lehet, hogy soha nem térnek már vissza. A túlélők elbeszélése szerint erős hányingert és szorongást éreztek, amíg ott voltak. A beszámolók szerint a magas fák összecsavarodtak, csomózódtak" - írja ajánlójában a BBC.A szerkesztők a Hója mellett a japán Aokigahara-erdőt, a németországi Fekete-erdőt, az angliai Whychwood-erdőt és a mexikói Isla de las Munecas-erdőt választották ki a legfélelmetesebbnek.

Az amerikai Travel+Leisure magazin tavaly ősszel egyébként a világ legijesztőbb, legfélelmetesebb erdejének választotta a Hóját.

Az erdő hírnevét egyébként az itt dokumentált állítólagos parajelenségeknek köszönheti. 1968-ban például egy kolozsvári amatőr fényképész egy ufót örökített itt meg, amely a szakemberek véleménye szerint nem hamisítvány. (cluj.travel)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS