2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pimpimpáré: netes oldal indult az erdélyi magyar gyerekkultúráért

2012. december 17. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

Hétfőtől elérhető a Pimpimpare nevű oldal, amelyet az erdélyi magyar gyermekkultúra széleskörű népszerűsítése érdekében hoztak létre. Célja a kortárs erdélyi magyar gyermekkultúra szereplőinek bemutatása, alkotásaik, előadásaik, kiadványaik, tevékenységeik minél szélesebb körben történő megismertetése, az irodalom, a művészetek és a tudomány iránti érdeklődés felkeltése.


A készítők nem titkolt szándéka a gyermekkultúrával kapcsolatos információk könnyebb hozzáférhetőségének biztosítása a rendezvényszervezéssel foglalkozó intézmények és szervezetek számára.

"Számítunk mindazon alkotók, előadók, csoportok, szervezetek jelentkezésére, akik a gyermekek számára valamely szellemi vagy tárgyi értéket hoznak létre" - olvasható a közleményükben. Az oldalra szánt bemutatkozókat az info@pimpimpare.ro email címre lehet elküldeni, amelyet majd a készítők feltöltenek. A saját oldal létrehozása a katalógusban díjmentes.

A felület létrehozását Hargita Megye Tanácsa támogatta. Az adatgyűjtéssel, a tartalmak rendszerezésével, szerkesztésével, az oldallal kapcsolatos mindenfajta ügyintézéssel, kommunikációs feladatokkal a Csíki Anyák Egyesületének önkéntes tagjai foglalkoznak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS