2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az elkényeztetett kutyák nem jó házőrzők

2012. november 15. 08:53, utolsó frissítés: 08:53

Azok a kutyák, amelyek sok szeretetet kapnak gazdáiktól, nemigen hatékonyak házőrzőként - derült ki próbabetörések során az Egyesült Államokban.


A CBS tévétársaság atlantai részlege felkért egy hivatásos ebtenyésztőt, Jeff Schettlert hogy 20 kilós védőruházatban törjön be több kutyás házba - természetesen a tulajdonosok beleegyezésével. Schettler kitűnőre vizsgázott, a kutyák teljesen elégtelenre: egy sem akadt, amely nekitámadt volna.

A kutyák testtömege 5 kilóstól fél mázsásig terjedt, fajtájukat nézve keverék, spániel, pitbull (Staffordshire terrier), Rottweiler és németjuhász volt a kísérleti alany. Az 5 kilós eb még azt is hagyta, hogy a "betörő" a karjába vegye, s még őt is ellopja.

A papírforma szerint a pitbull lett volna a legvérmesebb. Ezzel szemben állandóan pacsit adott a "betörőnek", és boldogan képen nyalta. A leghevesebb ellenállást a németjuhász tanúsította: "megcsípte" Schettler lábát, de egyrészt nagyon finoman fogta állkapcsába, másrészt csak azután, hogy a férfi a ház felső szintjére indult volna - oda ahol a kutya hálóhelye is van. Addig egyáltalán nem bántotta a betörőt. Az esetről a Yahoo amerikai hírportál számolt be. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS