2023. március 29. szerdaAuguszta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Magyar Népmese Napját szervez a CsAkEgy szombaton

2012. szeptember 28. 10:07, utolsó frissítés: 10:07

A Csíki Anyák Egyesülete második alkalommal szervezi meg szeptember 29-én, délelőtt 11 órától a Mikó-vár udvarában a Magyar Népmese Napját. Benedek Elek születésnapja a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére lett a Magyar Népmese Napja, melyet idén már nyolcadik alkalommal szerveznek meg Magyarországon, és amelyhez csatlakozva egyre több erdélyi településen is szerveznek rendezvényeket. A belépés díjtalan.


A CsAkEgy által szervezett rendezvény célja az olvasás és általában véve a szórakozás igényes válfajainak, illetve a családi közös programoknak a népszerűsítése.

Kibővítve a tavalyi programokat, ebben az évben a Boszorka egyesülettel közösen szervezik meg a négy órás rendezvényt. Az események részben párhuzamosan folynak majd, ki-ki gyermeke korának, illetve érdeklődésének megfelelően választhat.11 órakor Kőrössy Erika és Takács Éva megnyitják a rendezvényt, majd következik a Böngésző játékunk második évadjának (2012-2013) rövid bemutatása, az általános információk közzététele, az első fordulóra kiválasztott mese (Benedek Elek A csúnya királyfi és a szép királykisasszony) és kérdőív biztosítása a program alatt. A szervezők megnyitják a jelen eseményre meghirdetett, valamint a 2011-2012-es Böngészőre beküldött munkák kiállítását.

Ezt követően Molnár Anis óvónéni mondd mesét a gyerekeknek, a CsAkEgy amatőr bábcsoportja pedig bemutatja Móra Ferenc A három labda c. darabját, és Az elveszett labda meséjét.

A Boszorka tagjai mondókázásra és körjátékra invitálják a kicsiket, és visszatér a sokak által kedvelt diavetítő is, így a legkisebbek megismerkedhetnek a falon megelevenülő népmesei alakokkal.

Bányás Dorottya népmesét olvas ezután a gyerekeknek, és 13 órától
kézműves foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődő kicsik, nagyok. Az esemény ideje alatt folyamatos arcfestést biztosít a CsAkEgy. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS