2022. október 1. szombatMalvin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Két székely is részt vett a Camino de Santiago zarándokúton

2012. szeptember 19. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

A tavaszi Saharun Adventure autós kalandtúra után a Vitéz Kürtős Team két tagja környezetbarátabb közlekedési eszközre, kerékpárra váltott, és Észak-Spanyolországba utazott, hogy végigbiciklizzen a Camino de Santiago zarándokúton.


A székelykeresztúri Bálint F. Gyula és a székelyudvarhelyi Bálint Gáspár augusztus 28-án pattant nyeregbe Navarra tartomány székhelyén, Pamplonában, hogy a tervek szerint kilenc nappal később, és 700 kilométerrel odébb megérkezzen a Santiago de Compostelában található Szent Jakab katedrálishoz.„Amikor az ember itt Észak-Spanyolországban felvesz egy hátizsákot, hogy gyalog vagy kerékpárral végig zarándokoljon a Camino de Santiagón, egy olyan státusz birtokosa lesz, amely nagyon kevés helyen adatik meg” - nyilatkozta Bálint Gáspár, és hozzátette: „haladhat erdőn, mezőn, falun, városon keresztül, aszfalt úton, kertek alatt vagy sziklás ösvényen, mindenhol szívesen látják, üdvözlik, jó utat kívánnak és segítenek neki, ha rászorul. A világ legkülönbözőbb tájairól érkeznek ide emberek, és mindenkiben közös a cél: eljutni Santiagóba. Ennek megtapasztalása volt az egyik ok, amiért Gyulával kitaláltuk, hogy végigmenjünk az El Caminón.”galeria_8384.jpg
Pamplona főtere, az indulás előtt
galeria_8385.jpg
Emlékmű az Alto de Perdonnál
galeria_8386.jpg
Camino de Santiago útjelző
galeria_8387.jpg
Borcsap a Rioja borvidéken
galeria_8388.jpg
Útjelzés
galeria_8389.jpg
Az astorgai püspöki palotaA csapat az első éjszakát Los Arcosban töltötte, a többit pedig sorrendben a következő településeken: Santo Domingo de la Calzada, Burgos, Sahagún, León, Molinaseca, Tricastela, Palas de Rei. A zarándok útlevéllel, Credencial del Peregrino-val rendelkező utazók a zarándok szállásokon (albergue) pihenhetik ki magukat nagyon olcsón. Az útlevélbe gyűjtött bélyegzők igazolják az út megtételét. Pecsételtetni alberguékben, templomokban, vendéglőkben, kávézókban lehet.
A Vitéz Kürtős Team szeptember 5-én délután fél öt körül gurult rá a Plaza de Obradoiro díszburkolatára, a Szent Jakab katedrális elé. Már csak az utolsó bélyegző és a Compostela, az zarándoklat teljesítését igazoló oklevél, megszerzése volt hátra, illetve a hazaút. Napi fényképes beszámolókat az El Caminoról a csapat honlapján lehet olvasni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS