2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy férfi hasába ültették be a leharapott fülét

2012. augusztus 18. 12:06, utolsó frissítés: 12:06

Ideiglenesen a hasába ültették be egy kutyatámadásban súlyosan megsérült fotós leharapott fülét szlovák orvosok. Arra számítanak, hogy a fül a hasüregben regenerálódik, és aztán vissza lehet operálni a helyére.


Michal Babcan szlovák fényképészt szerdán ért kutyatámadás, amikor egy modellt fotózott Szlovákia déli részén egy tóparton, a szenci járásban fekvő Dunajská Lužná közelében. A modell bemenekült egy ott parkoló taxiba, ám a fotós életveszélyes sérüléseket szenvedett a három rárontó állattól, amelyek egy közeli ingatlanról szöktek meg.

A száz kutyaharapást elszenvedő 38 éves fotós ötórás életmentő műtéten esett át, amelynek során a sebészek úgy döntöttek, hogy egy szokatlan megoldással a páciens hasüregébe helyezik a leszakadt fület, hogy ott regenerálódjanak a szövetei. Mint elmondták: két hét múlva már vissza tudják operálni a helyére.

"A fül működni fog" - idézte az esetről beszámoló Právo című cseh napilap Juraj Paliatka sebészt. Az egyik támadó kutyát a modell és a taxisofőr által riasztott rendőrök lőtték le, a másik kettőt csütörtökön altatták el a gazdájuk beleegyezésével. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS