2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az emberek 72%-a követi majd az olimpia eseményeit

2012. július 26. 13:39, utolsó frissítés: 13:41

A nemzetközi közvélemény 72%-a, a magyaroknak pedig 66%-a belenéz majd az olimpiai közvetítésekbe. Az emberek többsége, 65%-a televízión követi majd az eseményeket. Sokan használnak viszont újabb technikai eszközöket is a versenyek követésére: 23%-uk online, 6%-uk mobiltelefonon, 4%-uk táblagépen követi az eredményeket - derül ki az Ipsos közvélemény-kutató csütörtöki közleményéből.

A világ sportkedvelőit leginkább az atlétika és a futball (20-20%) érdekli, de viszonylag sokan kíváncsiak az úszásra (16%) és a tornára (14%) is. A sportágak rangsorában a röplabda (5%), a tenisz (5%), a kosárlabda (4%), az ökölvívás (3%) és a kerékpározás (2%) következik.

Az egyes országok a saját éremesélyeseikre figyelnek majd leginkább a versenyeken. Így például a kínaiak főképpen a tornára koncentrálnak, a brazilok a röplabdára, az ausztrálok az úszásra, a britek az atlétikára. A magyarok leginkább az úszást nézni ülnek a képernyők elé (44%), de ezen kívül érdeklik őket a vízilabdameccsek (13%), a focirangadók (10%), a kajak-kenu futamok (8%) és a torna eseményei (7%) is.

A leginkább Kínában, Dél-Koreában és Indiában várják az olimpiát, ott szinte össznépi ügynek számít az eseménysorozat: 92%-uk, 91%-uk, illetve 90%-uk állítja, hogy nézi majd a versenyeket. Legkevesebb érdeklődést Belgiumban, Németországban és Franciaországban mutatnak az esemény iránt, de még ezekben az országokban is a lakosság legalább fele (50%-a, illetve 54-54%-a) tervezi, hogy nyomon követi az olimpiát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS