2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kitiltanák a Coca Colát és a McDonald'sot a londoni olimpiáról

2012. július 11. 14:18, utolsó frissítés: 14:18

Kitiltaná a Coca Colát és a McDonald'sot az idei nyári olimpiáról a londoni közgyűlés. A hivatal a közelmúltban azért szavazta meg a kitiltásra szóló tervezetet, mivel az említett vállalatok szerintük az egészségtelen életmódot népszerűsítik. A dokumentumban arra kérik a Nemzetközi Olimpia Bizottságot, hogy körültekintőbben válasza ki támogatóit.

London, amikor elnyerte a 2012-es olimpia játékok rendezési jogát, arra tett ígéretet, hogy egészségesebb, aktívabb gyermekeket segít nevelni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mégis fenntartsa szponzori szerződéseit a magas kalóriatartalmú ételeket forgalmazó cégekkel, amelyek hozzájárulnak a gyerekek elhízásához - nyilatkozta a zöld párti Jenny Jones, a dokumentum egyik beterjesztője.

A londoni közgyűlés határozata nem befolyásolta a NOB hozzáállását a kérdéshez. A szervezet úgy nyilatkozott, hogy mind a Coca Cola, mind pedig a McDonald's hagyományos partnereik, akik aktívan részt vesznek az egészséges életmód népszerűsítésében.

A két vállalat anyagi hozzájárulása mintegy 40%-át teszi ki az olimpia szponzori támogatásának, így azok visszavonása kemény anyagi csapást jelentene a szervezetnek. A Coca Cola 1928 óta, a McDonald's pedig 1976 óta a NOB partnere, és jelenlegi megállapodásaik 2020-ig érvényesek. (realitatea/onegreenplanet.org)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS