2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harmincnégy településről jelentkeztek a Székely Vágtára

2012. július 06. 11:59, utolsó frissítés: 17:29

Lezárult a jelentkezés a Székely Vágtára, amelyre 34 település jelentkezett be, ez öttel több mint tavaly volt. Az induló települések névsora: Kovászna megyéből Árkos, Barót, Bölön, Dálnok, Esztelnek, Gelence, Gidófalva, Illyefalva, Kilyén, Kézdiszentkereszt, Kézdivásárhely, Kovászna, Lemhény, Maksa, Nagybacon, Nagyborosnyó, Ozsdola, Réty, Sepsibodok, Sepsibükszád, Sepsikőröspatak, Sepsiszentgyörgy, Szentivánlaborfalva, Szotyor, Uzon, Vargyas, Zabola, Zalánpatak; Hargita megyéből pedig Csíkkarcfalva, Csíkpálfalva, Gyergyószárhegy, Székelyudvarhely; Maros megyéből Havad és Szováta nevezett be. Az futamokban induló települések sorrendjét sorsolással döntik el.

A tavaly az időjárás beleszólt a hírességek fogathajtó versenyébe és vágtájába, de a szervezők idén is megszervezik a sztárfutamot. A fogathajtó versenyen jelentkezett a Duna Televízió két műsorvezetőnője Cziprusz Éva és Gál Emese, csatlakozik hozzájuk Dancs Annamari, az Operettszínház művésze, valamint Demeter János Kovászna megye tanácsának volt alelnöke is. Vágtában méri össze tudását Tamás Sándor tanácselnök, Sárkány Tünde tanár, Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgámestere és Uzoni Mikes Zsigmond gróf.

Közérdekű közlemény:

A szervezők felkérik a lovasrendezvényre készülő sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi lakosokat, hogy amennyiben tehetik, használják a tömegközlekedési eszközöket saját autóik helyett. Az Óriáspince-tetőre autóval felhajtani szigorúan tilos. A rendezvény helyszínén parkolni a domb két oldalán kialakított parkolóban lehet, díja egész napra 5 lej. A parkolókból lovasszekér-járat biztosítja a feljutást a tetőre. A főút mellett és az Óriáspince-tetőre vezető úton parkolni tilos!

Sepsiszentgyörgyről a Multi-Trans RT indít járatokat az Óriáspince-tetőre július 14 és 15-én 9:30-tól óránként(az első órákban gyakrabban közlekednek). Az utolsó járat 20:30-kor indul. Visszafelé egészkor indulnak a buszok, 10 órától. A programok lejárta után 23 órától megint gyakrabban közlekednek a járatok, míg sikerül hazaszállítani a közönséget. A jegy ára egy útra 3 lej, és a járművezetőtől vásárolható meg. A buszjárat megállói: Művészeti Iskola, Belvárosi Református Templom, Söröző, Állomás épülete, Óriáspince-tető.

Kézdivásárhelyről a RO-D Transport indít járatokat az Óriáspince-tetőre július 14 és 15-én reggel 9 órától kétóránként. A jegy ára egy útra 5 lej, a járművezetőtől vásárolható meg. A buszjárat a Millennium Park elől indul.

A Székely Vágta teljes programja a megújult honlapon olvasható, ahol számos hasznos információ is megtalálható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS