2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Börtönbe kerülhet, ha nem sétáltatja elég gyorsan a kutyáit

2012. július 04. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

Börtönbe kerülhet a 61 éves Linda Jefferies Nagy-Britanniában, ha nem sétáltatja kellően gyorsan két kutyáját - legalábbis egy bírói ítélet szerint.


A nő évek óta haragos viszonyban áll egy szomszédasszonyával, az 54 esztendős Pauline Robb-bal, mert utóbbi birtokán át kell járnia ahhoz, hogy eljusson egyik saját földjéhez. Tavaly Robbék pert indítottak ellene azt állítva, hogy szomszédjuk kutyasétáltatásait arra használja, hogy kémkedjen utánuk. A pernek már több tárgyalása volt, és az lett a vége, hogy a bíró megtiltotta Jefferiesnek a fényképezgetést és filmezést szomszédja földjén, illetve elrendelte, hogy úgymond ésszerű tempóban haladjon a szolgalmi úton kutyáival.

Jefferies nem hagyta annyiban a dolgot, fellebbezett, azt követelve, hogy olyan sebességgel sétáltathassa kutyáit, amilyenhez kedve van. A bíróság azonban úgy találta, hogy helyénvaló sebességminimum megszabása.

"Ha Jefferies asszony igazán kutyasétáltatásra használja az ösvényt, nem pedig hírszerzői gyakorlatozásra, akkor nincs semmi félnivalója" - zárta le az ügyet a bíró, és a perköltség megfizetésére kötelezte a fellebbezőt, akit, ha mégis túl lassan halad, akár 5 ezer fontra, vagy fél év börtönre is ítélhetik - írja a The Daily Telegraph. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS