2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lovak, tehenek, juhok is lesznek a londoni olimpia nyitóünnepségén

2012. június 13. 11:31, utolsó frissítés: 14:21

Három tehén, tucatnyi ló, harminc birka, két kecske, tíz kacsa és csirke, kilenc liba és három terelőkutya is fog szerepelni a sztárok mellett londoni olimpia megnyitóünnepségén - jelentette be kedden a ceremónia rendezéséért felelős világhírú brit rendező, Danny Boyle.

A nyári játékok július 27-i megnyitóján a londoni olimpiai stadionban a vidéki angol tájat szeretnék velük bemutatni. Valódi fűvel borítják majd be a stadion nagy részét és egy tölgyfát is felállítanak majd a valósághű látvány kedvéért.A valódi háziállatok mellett az olimpia nyitóképében tízezer önkéntes résztvevő segítségével mutatják majd be az angol vidéki élet szépségeit.

A 96 millió eurós költségvetésű megnyitóünnepség kezdetét egy 2 méter magas, 23 tonnás harang megkondulása jelzi majd. A nyitójelenetében ezen kívül felhőket lógatnak majd le a stadion menyezetéről, amelyek közül az egyikből még eső is esik majd. Az ünnepségen valószínűleg részt vesz majd II. Erzsébet királynő is. A megnyitó Paul McCartney koncertjével zárul majd. (hvg/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS