2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már tesztelik a Google okosszemüvegét

2012. április 05. 16:41, utolsó frissítés: 17:27

A Google most megerősítette: valóban dolgoznak egy high-tech szemüvegen, amivel a környező világ adatait alapján információkat jelenítenek meg a felhasználó szeme előtt.

A szemüveg segítségével a látómező képén kis ikonok jelennek meg. A rendszer például megmondja, hány fok van, megjeleníti az üzeneteket, a telefonhívásokat, tervezett találkozókat, információt ad az utcán látottakról.A Google Glass az internetre kapcsolódik, funkciói leginkább az okostelefonokat és az okostévéket idézik, de a Google abban látja a sikert, hogy könnyebb, mint ezek és mindig szem előtt van. Az okosszemüveg hírét tavaly decemberben szellőztették meg, most a YouTube-on publikált demovideó mutatja be, milyen is a hordozható eszközzel az élet.

A szemüveg Android operációs rendszerrel működik, az adatátvitel UMTS vagy 4G kapcsolattal lehetséges, a helymeghatározáshoz pedig GPS-modult kell telepíteni. A tájolást a pillanatképeket készítő beépített kamera teszi lehetővé.

Azt egyelőre nem tudni, mikor kerül a boltokba a szemüveg és mennyibe fog kerülni. Jelenleg tesztelik az eszközt, és finomítják, milyen is legyen a megjelenése. (hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS