2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2000 lej lesz az idei Médiabefutó fődíja

2012. március 22. 14:18, utolsó frissítés: 18:42

Az elmúlt öt és fél évben, a legutóbbi 2006-os alkalom óta felnőtt egy újabb generáció, amelyben megvan a potenciál arra, hogy kipróbálja magát az erdélyi közönség előtt, ezért úgy éreztük, idén ismét megszervezhetjük a Médiabefutót - jelentették ki mai sajtótájékoztatójukon a legnagyobb erdélyi magyar tehetségkutató főszervezői, Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője és Bodor László, az RMDSZ Program és Ifjúsági Főosztályának főtitkár-helyettese.

A versennyel lehetőséget szeretnének biztosítani a tehetséges erdélyieknek, hogy megmutassák magukat a saját közönségük előtt, mint ahogyan tette azt korábban Baricz Gergő vagy Tolvai Renáta is, akik később a magyarországi tehetségkutatókban is eredményesen szerepeltek.

A szervezők bejelentése szerint a három fordulós, összesen nyolc helyszínen zajló vetélkedő állandó zsűrijének tagjai Nagy Tivadar zenész, a Role zenekar vezetője, Lőrinc József koreográfus, Gáll Zoltán, a Félsziget fesztivál zenei programfelelőse, Kelemen Attila, a Transindex kiadóigazgatója és Bodor László lesznek.

A zsűri jó tanácsokkal, építő kritikákkal látja majd el a versenyzőket, senkit nem fognak azzal leküldeni a színpadról, hogy nem oda való. Minden helyszínen a főpróbán - amely a helyi szakaszok előtt egyben a selejtező is -, úgy segítnek a résztvevőknek, hogy ezáltal produkciójuk jobb legyen. Attól is szeretnék megóvni a versenyzőket, hogy esetleg ártsanak saját maguknak - nyilatkozta Balázsi-Pál Előd.
Az idei Médiabefutó Nagydíja 2000 lej lesz, a legjobb szakmai felkészítő díja pedig 1000 lej. Az ének-zene kategóriában a fődíj értéke 1000 lej, a nívódíjé 500 lej, a legjobb saját dalé 1000 lej és a legjobb magyar nyelvű slágeré 500 lej. A tánc és a színpadi jelenet kategóriák fődíja egyaránt 1000 lej, a nívódíja pedig 500 lej. A szervezők a díjazással azt szeretnék elősegíteni, hogy minél több saját produkciót és magyar dalt halljon a közönség, bár a résztvevők esetében nem feltétel az, hogy magyar nemzetiségűek legyenek. A legjobb szakmai felkészítő megjutalmazásával arra szeretnék ösztönözni a tanárokat, hogy segítsék és a versenyben való részvételre biztassák a tehetségeket.

Az összesen 110 ezer lejes költségvetésű Médiabefutó műsorvezetői idén Majoros Csilla, a Paprika Rádió korábbi műsorvezetője és Márton Ákos, a 2006-os versenyen díjazott Katapult együttes egyik tagja lesznek. A helyszínek, a pontos időbeosztás és a jelentkezéshez szükséges részletes információk a Médiabefutó honlapján érhetőek el. (hírszek.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS