2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Százkét éves a világ legöregebb ikerpárja

2012. január 06. 09:59, utolsó frissítés: 10:06

Százkettedik születésnapját ünnepelte szerdán a világ legidősebb ikerpárja: két brit nő, Ena Pugh és Lily Millward. 102. születésnapjukra családtagjaiktól egyebek közt egy-egy Guinness Rekordok Könyvét kaptak, hogy láthassák: belekerültek. A köszöntés kórházban volt, mert Lily csípőtörést szenvedett nemrégiben.

A nővérek egy walesi farmon születtek 1910-ben, amikor még VII. György volt a brit uralkodó. Nyolc testvérük volt - köztük egy fiú ikerpár -, de már egyikük sem él. A nővérek Brecon közelében laknak, de teljesen önellátón és külön házakban, amelyek ráadásul nélkülözik a teljes komfortot, nem központi fűtésűek.A nővérek egész életükben közel álltak egymáshoz, és ez a mai napig sem változott. A heti bevásárlást együtt intézik, és csaknem minden este beszélnek - egymással - telefonon, ami nem megy könnyen, mert mindegyikük nagyon nagyot hall. Emiatt azután gyakran nem értik egymást, és csak mondják a magukét, de így is élvezik a társalgást - írta a brit Metro újságnak Lily Millward 65 éves lánya.

Az ikerpár a hosszú - és jó egészségben eltöltött - életük titkát a derűben látja, a nevetésben és a tréfálkozásban egymással. Ena több mint 20 éve özvegyült meg, 3 gyermeket nevelt fel, 10 unokája és 3 dédunokája van. Lily szintén csaknem két évtizede özvegy, két gyermeke van, öt unokája és kilenc dédunokája. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS