2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem italozhatnak az újságírókkal a brit rendőrök

2012. január 05. 10:55, utolsó frissítés: 10:55

A londoni rendőröknek kevesebbet kellene újságírókkal inniuk egy belső jelentés szerint, mivel az alkohol "megoldja a nyelvüket" - írta szerdán a The Telegraph c. brit napilap hírportálja.

A jelentés szerint a londoni rendőrségen általános és elterjedt szokás az ügyek médiának való kiszellőztetése. A további kiszivárogtatások megakadályozására a rendőröknek vigyázniuk kell a velük "flörtölő" újságírókkal - olvasható a dokumentumban, amely óva int a média tagjaival való italozástól.

Elizabeth Filkin korábbi parlamenti biztos jelentésében arra tett javaslatot, hogy a rendőrök jelentsék be az újságírókkal folytatott kapcsolatfelvételeiket, és a Scotland Yard által kiadott irányelv szintén arra szólítja fel a hatósági személyeket, hogy készítsenek feljegyzéseket a sajtóval folytatott minden egyes beszélgetésükről.

A jelentésben foglaltak az 1990-es évek korrupcióellenes reformjai óta legszigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését javasolják a brit rendőrség és a média viszonyát illetően. A lépéseket az elmúlt hónapok mobiltelefon-lehallgatási botrányai tették szükségessé, amelyek során több rendőrt azzal vádoltak meg, hogy pénzt fogadott el újságíróktól bizalmas információkért cserébe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS