2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukarest a második legmenőbb főváros Európában?

2012. január 04. 16:28, utolsó frissítés: 17:54

Bukarest a második legmenőbb főváros Európában - állítja a slate.fr francia online magazin. A rangsor összeállításánál 11 szempontot vettek figyelembe, pl. a sör árát, a diákok számát a városban, hány kerületét látogathatják a turisták, az éjszakai közlekedési lehetőségeket vagy a marihuána-fogyasztási szabályozást is.

Két kategóriában összegezték az eredményeket, az elsőben mindenik szempont egyenlő súllyal számított, a másodikban 20%-kal nagyobb arányban számítottak a szálláslehetőségek. Bukarest mindkét kategóriában a második helyen végzett.

Az első rangsorban Bukarestet a portugál Lisszabon előzi meg, utána pedig a csehországi Prága, majd a litvániai Vilnius következik. Budapest a rangsorban a hetedik. A második értékelésben a lengyelországi Varsó előzi a fővárosunkat. A listán holtversenyben második Lisszabon, a harmadik Vilnius, a negyedik Prága és az ötödik Budapest.

A 25 főváros értékelésében az Eurostat honlapján szereplő adatokat, a Routard útikönyvet és a Resident Advisor információit vették figyelembe. (mediafax.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS