2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mi a pszichoszomatikus medicina? címmel tartanak előadást Kolozsváron

2011. október 10. 14:54, utolsó frissítés: 14:54

A 2009-ben Philobiblon Medica címmel indított műhely újabban a kolozsvári „Iuliu Haţieganu” Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem égisze alatt is működik. Célja, hogy a hagyományosan kizárólag az orvostudományok különböző szakterületeire tartozókként felvázolódó egészségügyi problémákat hitelesebben, vagyis az emberrel foglalkozó egyéb tudományos és szellemi erőfeszítések (filozófia, antropológia, lélektan, szociológia, történettudomány, irodalom és művészet stb.) metszés- és párbeszédpontjain vizsgálja meg.


Ebben az egyetemi tanévben a találkozók Dan L. Dumitraşcu, a kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora előadásával kapcsolatos beszélgetéssel indulnak, amelynek a címe: Mi a pszichoszomatikus medicina?

Az román nyelven tartandó előadás s az azt követő szabad beszélgetés 2011 október 12-én szerdán 18 és 20 óra között lesz a kolozsvári II-es Egyetemi Klinika – Clinicilor u. 2-4 – második emeletén levő könyvtárteremben.

A Műhellyel kapcsolatos összes információ – ide értve a találkozók tematikáit, előadóit és időzítését is - a Műhely Honlapján található.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS