2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hosszú pénisz, gyengébb gazdaság?

2011. július 26. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

Átlagosan minél hosszabb egy országban a férfiak pénisze, annál rosszabbul áll a gazdaság - állítja Tatu Westling, a Helsinki Egyetem doktorandusza. Vizsgálati szerint, a 13,5 cm átlagos erektált péniszhossz maximalizálja a GDP-t, míg 16 cm fölött az adott ország gazdasága összeomlik. Westling szerint a péniszhossz még az ország politikai berendezkedésénél is jobban meghatározza a GDP növekedését.


Westling frissen kiadott tanulmányának, amely a A férfi nemi szerv és a gazdasági növekedés: A méret a lényeg? címet kapta, adatai szerint a 1960 és 1985 közötti periódusban az átlagos péniszhossz 1 centiméteres növekedésével 5-7 százalékkal csökkent az adott ország GDP-je. Érdekesség, hogy a túl kis péniszméret sem hat jól az ország gazdaságára. Ahol az átlagos péniszméret 12 cm-nél kisebb, általában gazdaság kevésbé fejlett, állítja a Westling.

A kutató nem ad egyértelmű magyarázatot a jelenségre, de több lehetséges elméletet is felvet. A legvalószínűbb szerint a pénisz mérete kapcsolatban áll az önbecsüléssel. Feltételezhető, hogy a kisebb péniszű férfiak hasznosságuk fenntartása érdekében többet dolgoznak, így több GDP-t is termelnek, mint hosszú péniszű férfiak, akik sokat szórakoznak, viszont kevés GDP-t termelnek. Az az elmélet gyenge pontja, hogy nem veszi figyelembe a nőket. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS