2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Aquarius Bodokon: öt éves a Borvíz ünnepe

2011. július 11. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

Július 23-án, szombaton 11 órától a Bodokon szervezett Aquarius többszörösen is különleges esemény: társrendezvénye a hagyománnyal rendelkező Bodok Napoknak; itt lesz öt éves a Borvíz ünnepe, mely időközben székelyföldi rendezvénnyé nőtte ki magát. Ekkor kerül felavatásra az Ars Topia Alapítvány vezetésével, kalákával elkészített oltszemi Sütei borvízfürdő.


A Borvíz ünnepére ellátogatók Székelyföld több tíz borvizét kóstolhatják meg mind palackozott, mind palackozatlan formában. A szakzsüri eldönti, 2011-ben melyik Székelyföld legjobb nem palackozott ásványvize (Tündérek bora) és legjobb palackozott borvize (Aquarius királynője). Ugyanakkor a legjobb palacsintasütő borvizet is díjazzák – természetesen palacsintasütő verseny keretében (bővebb információ, benevezés: turism@kvmt.ro, 0267-310111).

Mivel az Aquarius immár öt éves, szülinapi óriás palacsintatorta is lesz a rendezvényen. A gyerekek játszva tanulhatnak borvizeinkről. Ugyanakkor egész nap lovas programok várják a bodoki focipályára ellátogatókat. Ingyenes személyszállítást biztosítanak 23-án, indulás 10 órakor a Sugás áruház elől. Jelentkezés a fent megjelölt telefonszámon munkanapokon 8 – 16 óra között.

A Bodok Napok vasárnap is folytatódik: tájjellegű kutyakiállítás, maratonhajtás, Role és Desperado koncert, tűzijáték lesz. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS