2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csak jó híreket közöl a L'Ottimista című lap

2011. július 08. 10:29, utolsó frissítés: 10:30

Ez az újság nem ír sem Silvio Berlusconi kormányfő botrányairól, sem a munkanélküliségről, a maffiáról pedig végképp nem esik szó. A L'Ottimista című olasz lap immár egy éve csak jó hírekkel szolgál olvasóinak. A főszerkesztő szerint az újság jól kiegészíti Itália laptermését, és újságírói problémát sem lát benne.


Külföldi menekült, aki Lampedusa szigeténél megment egy gyereket a vízbefúlástól; tudósok, akik szerint a szerelmesek kevésbé érzékenyek a fájdalomra; történet arról, hogyan húz ki egy férfi egy nőt a japáni földrengés után a törmelékek alól - csupa-csupa jó hír, amelyről a L'Ottimista tudósít. Jó hírek egy olyan országban, ahol a napi sajtót a miniszterelnök botrányai, a maffia üzelmei és a nehéz gazdasági helyzet uralja.

"A mi híreink nem hangosak, nem kiáltanak figyelemért" - idézték német lapok, többek közt a Nürnberger Nachrichten Luca Marcolivio felelős szerkesztőt. A férfi jelen volt a L'Ottimista, azaz Az Optimista születésénél, egyik alapítója volt a lapnak 2010 februárjában.

"Még ha híreink nem a szexről és az erőszakról szólnak, akkor is van létjogosultságuk - fogalmazott a 34 éves szakember. - Az az újságírás, amelyet Olaszországban művelnek, csak az érme egyik oldala. Mi meg akarjuk mutatni a másikat."

Arra a kérdésre, hogy nem egyoldalú-e csak jó híreket közölni, a szerkesztő nemmel válaszol. "A világban zajló rossz dolgokról amúgy is tudnak" - érvelt.

A L'Ottimista szerkesztői így hát lemondanak a politikai tudósításokról, nem írnak egyebek mellett a maffia üzelmeiről, csak emléknapokról és segítő célú kezdeményezésekről. Anyagaikban megjelenik a család és a vallás is. "Olyanok vagyunk, mint minden olasz, katolikusok, de függetlenek az egyháztól" - mondta Marcolivio.

A jó hírek kurírja online jelenik meg, nyomtatásban hetilapként működik. Az újságot hatan írják, a példányszám 8 és 10 ezer között mozog. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS