2022. október 1. szombatMalvin
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emberi szervvel gyarapodott az izlandi falloszmúzeum

2011. április 13. 14:28, utolsó frissítés: 14:28

Egy elhunyt izlandi férfiasságával gyarapodott az izlandi falloszmúzeum, amely eddig különböző állatfajok péniszét mutatta be látogatóinak.


Sigurdur Hjartarson, a bizarr múzeum működtetője 15 évvel ezelőtt nyitotta meg a különös kiállítást. Akkoriban a bálnáktól a fókákon át a medvékig 62 emlős állatfaj hím ivarszervét tekinthették meg az érdeklődők. Pall Arason, a 95 esztendős korában elhalálozott izlandi lakos nemi szervével azonban ma már 276 látnivaló sorakozik a múzeumban formaldehidben tartósítva, illetve kiszárított formában a falakra függesztve.
A szokatlan kiállításon, amely a halászatból élő kis izlandi település, Husavik legnagyobb idegenforgalmi bevételét hozza, a témával kapcsolatos kézműves munkák, szobrok is szerepelnek.

A legtöbb kiállított darab barátok és jóakarók ajándéka, akiknek nevét hálával sorolja fel a múzeum honlapja. Arason még életében ajánlotta fel nemi szervét a múzeum számára.

Mint Hjartarson elmondta: semmi kivetnivalót nem talál ebben a gesztusban, hiszen szerinte ez nem különbözik az olyasfajta szervadományozástól, amikor a végrendelkezők a veséjüket vagy más szerveiket ajánlják fel.

"Arason életében szeretett a rivaldafényben lenni, és kedvét lelte mások provokálásában" - emlékezett rá a múzeum vezetője. (mti/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS