2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gallup: a franciák a legpesszimistábbak, a románok a harmadik helyen

2011. január 05. 08:44, utolsó frissítés: 08:44

A francia nép a legborúlátóbb a Gallup intézet 53 nemzet bevonásával végzett felmérése szerint, melyet a The Times című brit lap tett közzé kedden.

A közismerten rosszkedvű franciákat az izlandiak, a románok, a szerbek, majd a britek követik a sorban, bár Nagy-Britannia lakói csak a 2008-as pénzügyi válság óta látják sötétebben a jövőt.

Nem számít újdonságnak, hogy a felmérés szerint az európaiak közel sem olyan optimisták, mint az amerikaiak, az a tény viszont meglepő, hogy az Egyesült Államok polgárainál sokkal szebbnek gondolják a jövőt az optimisták élvonalába tartozó vietnamiak, nigériaiak, ghanaiak, de még a háború sújtotta Afganisztánban élők is.

A közvélemény-kutató intézet által telefonon vagy interneten keresztül feltett kérdések között szerepelt például az, hogy "Ön szerint a 2011-es év jobb vagy rosszabb lesz, mint 2010 volt?", amire a válaszadók többsége, a nyugat-európaiakat leszámítva, pozitívan felelt, és a tavalyinál kedvezőbbb évet jósolt magának. A megkérdezett nemzetek között a magyarok nem szerepeltek. (mti/tanjug)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS