2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Miért szeretik jobban a nős férfiakat a nők?

2011. január 04. 14:04, utolsó frissítés: 14:06

Az egyedülálló nőket jobban vonzzák a házas férfiak. A tudósok szerint azért, mert az emberek hajlamosak mások választásából, ízléséből és véleményéből kiindulni akkor, amikor arról kell dönteniük, hogy valaki vonzó vagy sem – derül ki a Daily Mail által idézett tanulmányból.

A kutatók szerint sok feleségben jogosan merül fel a kérdés, hogy a barátnőjük vajon vonzódik-e a párjukhoz. Anthony Little, a tanulmány egyik szerzője, a vonzalom szabályait próbálta meg kideríteni, és megfigyelte, hogy nagyon sok madár és halfaj esetében a nőstények vonzóbbnak találnak egy hímet akkor, ha azt korábban más nőstények társaságában látták. És ez a jelenség a jelek szerint az emberi társadalomban is megfigyelhető.

A kutatás során egyedülálló nőknek férfiak fényképét mutatták, és a nők többségében azokat választották ki, akiknek volt kapcsolatuk. Ezzel szemben a férjezett nők sokkal nagyobb érdeklődést mutattak az el nem kötelezett férfiak iránt. Egy másik vizsgálat azt mutatta ki, hogy a férfiakat sokkal vonzóbbnak értékelték, ha nők társaságában voltak fotózva, mintha egyedül vagy más férfiakkal együtt szerepeltek a képen. Az új tanulmány a Philosophical Transactions of the Royal Society B. folyóiratban jelent meg. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS