2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ötven nap után menekültek meg a tengerre sodródott tinédzserek

2010. november 26. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Három hajótörött fiatalt találtak meg élve ötven nap hánykolódás után a Csendes-óceánban. A három fiút egy halászhajó vette fel fedélzetére a Fidzsi-szigeteknél - adta hírül csütörtökön egy új-zélandi rádió.

A stuff.co.nz internetes hírportál értesülései szerint a kis hajójukon több száz kilométeren át hánykolódó tinédzserek a körülményekhez képest jó állapotban voltak, elmondásuk szerint egyedüli táplálékuk egy sirály volt, amelyet sikerült elfogniuk, és nyersen elfogyasztották.

A hajótörötteket a San Nikunau nevű új-zélandi hajó szerdán fedezte fel. A hajó fedélzetén dolgozó Maat Tai Fredricsen elmondása szerint a fiúk meglehetősen leégtek, de elsősegélyen kívül nem szorultak különösebb ellátásra: bőrük hűsítésére kenőcsöt kaptak.

A három megmenekült tizenéves pénteken érkezik meg a Fidzsi-szigetek fővárosába, Suvába.

A fiúk hajójukkal október 5-én indultak el az Új-Zélandhoz tartozó Tokelau-szigetről, de nem tértek vissza, az új-zélandi tengerészet pedig hiába kereste őket. A szülők már azt hitték, gyermekeik belefulladtak a Csendes-óceánba, ezért emlékükre már gyászistentiszteletet is tartottak.

Az 1400 fő lakosú Tokelau-sziget Hawaii és Új-Zéland között fekszik félúton, összesen 500 kilométerre északra a csendes-óceáni Szamoa szigetétől. (mti/apa/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS