2023. március 29. szerdaAuguszta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zöldiskola: környezettudatos magatartásra nevelő program indul gyerekeknek

2009. december 09. 14:20, utolsó frissítés: 14:20

A székelyudvarhelyi TRE-F Egyesület Zöldiskola néven indította útjára tegnap környezetvédelmi és tudatos hulladékkezelésre nevelő programját, amelybe 49 iskola kapcsolódott be. A szervezet tudatosítani kívánja a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás fontosságát, minden ember egyéni felelősségét.


A program két részből áll: egyrészt igyekszik motiválttá kell tenni az iskolát és a diákokat a szelektív hulladékgyűjtésben, másrészt pedig egy verseny is lesz, amely olyan gyakorlati feladatok elé állítja a diákokat, melynek következtében tudatosan szemlélik környezetüket és részeseivé válnak annak helyreállításának. A program kezdetén minden Zöldiskola ajándékba kap egy mechanikusan működő tömörítő berendezést, amellyel 1/8-ra zsugoríthatók a PET palackok és az alumínium dobozok.

A program támogatói a vidéki polgármesteri hivatalok, vállalkozók és Hargita megye több környezetvédelmi civil szervezete. A társszervező civil szervezetek segítenek a verseny elméleti és gyakorlati részének szakmai kidolgozásában. A gyerekek mozgósításával a szülők, felnőttek figyelmét is fel kívánják hívni a sürgető környezetvédelmi problémákra, ezek közül is elsősorban a hulladéktermelés mennyiségére. A most induló program időtartama hat hónap, 2010. június 5.-én fejeződik majd be, a Nemzetközi Környezetvédelmi Világnap alkalmával.

A program társszervezői: Polgár-Társ Alapítvány, AGORA Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport, Zöld SzékelyFöld Egyesület, ACCENT GeoÖkológiai Szervezet. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS