2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A világ 10 legjobb csokimúzeuma

2009. október 19. 12:59, utolsó frissítés: 13:11

A VirtualTourist.com portál szerkesztői számba vették a világ tíz legjobb csokoládémúzeumát. A Föld legjobb ilyen múzeuma Kölnben található, ahol futurisztikus épület ad otthont az ínyencségeknek.

A német város múzeuma három szinten várja a látogatókat, akiket leginkább a hömpölygő csokoládét forgató kút nyűgözhet le. A múzeum alkalmazottai időnként waffelt mártogatnak a folyékony édességbe.

A második múzeum a franciaországi Geispolsheimban található, ahol a Musee les Secrets du Chocolat színházzal, teaszalonnal és ajándékbolttal várja a látogatókat. Emellett csokoládés tésztát, csokoládés ecetet és csokoládés sört is kínálnak - utóbbi kettőt csak az igazán bátraknak.

Másfajta különlegességekkel csábít a kanadai Pannys Amazing World of Chocolate nevű létesítmény, ahol a vásárlók - ha kedvük szottyan rá - a Dávid szobor csokoládé másával gazdagodhatnak, de egy komplett csokoládéváros makettjét is megcsodálhatják.

A negyedik helyre sorolt bruges-i múzeumban egyebek között a csokoládé jótékony hatásait ecsetelik az érdeklődőknek. Az ötödik helyen a barcelonai Museo de la Xocolata végzett, a katalán város múzeuma műalkotások és képregényfigurák lenyűgöző csokoládé másaival ejti rabul a látogatókat.

A hatodik helyen Kanada egy másik csokoládémúzeuma végzett. A St. Stephenben működő létesítmény a Ganong fivérek előtt tiszteleg, akik kitalálták a szív alakú csokoládésdobozt, és akik a környéken működtették üzletüket. Hetedik lett a csokoládé történetét bemutató prágai múzeum, nyolcadik a Candy Americana Museum az egyesült államokbeli Pennsylvania államban.

Kilencedik helyre sorolták a dél-koreai Dzsedzsu-do szigetén álló múzeumot, míg a tizedik helyet a mexikóvárosi Nestlé Csokoládémúzeum érdemelte ki, amelynek modern épületét mindössze 75 nap alatt építették fel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS