2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kamerákkal őrzik Fucking helységnévtábláját

2009. augusztus 03. 10:42, utolsó frissítés: 2009. augusztus 04. 13:11

Kamerákkal őrzik a Fucking nevű kis osztrák falu helységnévtábláit, mert a turisták állandóan lelopkodják azokat. A szó angol nyelven azt jelenti: szexelni - német jelentése nincs, bár egyes gyanítások szerint németül is köze lehet a szexhez, mások pedig úgy vélik, a falu Lord Focko földesúrról kapta a nevét még a VI. században.

A település a II. világháború után lett világhírű az amerikai katonáknak köszönhetően. Jelenleg az angolszász turisták tömegesen látogatnak el a mindössze 104 lakosú faluba, hogy fényképeztessék magukat a Fucking tábla alatt.

A fuckingiaknak elegük lett abból, hogy újra meg újra pénzt kell szánniuk az új helységnévtáblára. Négy éve valósággal bebetonozták a táblákat, arra számítva, hogy egész éjjel dolgoznia kell annak, aki el akar egyet lopni. Azonban a turisták furfangosabbak voltak, ezért a fuckingiak bekamerázták tábláikat.

A zavarba ejtő osztrák településnevekről már könyv is született Franz Dürnsteinernek köszönhetően. Ebből kiderül, hogy létezik Ausztriában Kotzendorf nevű helység, amely németül Okádásfalvát jelent. Van Hundessen, amely magyarul Kutyaeledel-falva, továbbá Mösendorf, azaz Pinafalva. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS