2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közpénzből fizetik a tévedésből átmetszett péniszért megítélt kártérítést

2009. július 21. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

A bukaresti főpolgármesteri hivatalnak félmillió euró értékű kártérítést kell kifizetnie annak a 40 éves férfinak, akinek a hímvesszőjét egy orvos tévedésből levágta.


A baleset 2004-ben történt. Az urológus sebész egy heredeformálódást akart kiigazítani az akkor még csak 34 éves betegén, amikor egyszer csak hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar, és belevágott a páciense péniszébe.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a bíróság félmillió eurót kitevő kártérítést ítélt meg a kárvallottnak. Mivel az orvostól időközben megvonták a szakmagyakorlási jogot, jövedelme elenyésző: a kártérítés kifizetésének kötelezettsége így a bukaresti kórház tulajdonosára, a főpolgármesteri hivatalra hárult.

A hivatal illetékesei bejelentették: megegyeztek az áldozattal, hogy csak részletekben folyósítják a kártérítést, így 2009-ben 200 ezer eurónak megfelelő összeget fognak átutalni a péniszamputáció áldozatának.

A hivatal, amelynek hatáskörébe több bukaresti kórház is tartozik, tárgyalásokat folytat biztosítási társaságokkal, hogy hasonló orvosi műhibák esetén ők fedezzék a kártérítési költségeket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS