2024. április 16. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Mosolykampány indult Párizsban a turisták visszaszerzésére

2009. július 16. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Szembesülve a gazdasági válság és a barátságtalanságáról terjedő hírek következtében folyamatosan csökkenő turistaszám problémájával, Párizs egyszerű gesztussal próbál javítani a helyzeten: mosolygással.


A francia főváros a világ leglátogatottabb városa, ám a hivatalos adatok szerint 17 százalékkal csökkent a turisták száma január óta. A TripAdvisor turisztikai honlap májusi felmérése szerint Párizs a leginkább túlértékelt város Európában, magas árai és barátságtalan lakói miatt.

Annak érdekében, hogy ellen tudjanak állni a válságnak és növeljék az állami bevételeket, a turizmusért felelős hivatal mosolykampányt indított a város legnépszerűbb látványosságainál. Vasárnap több száz görkorcsolyázó formázott meg egy óriás mosolyt a főváros központjában a Vendome téren.

"Egyszerű, de frappáns akciókat kell kitalálnunk, mert semmi sem mond többet egy mosolynál" - nyilatkozta Paul Roll, a turisztikai hivatal és a kezdeményezés vezetője.

Daniel Fasquelle, a turisztikai szövetség alapítója kijelentette: minden franciának részt kell vállalnia a mosolykampányból. "Ha turizmust akarunk, amely több mint kétmillió embernek ad munkát és Párizs legnagyobb gazdasági ágazata, akkor mindannyiunknak dolgozni kell rajta - szakmabelieknek, a választott képviselőknek és persze minden franciának" - nyilatkozta.

"Ha egy amerikai eltéved Párizsban, udvariasan segítünk neki, vagy ha egy angol valahol Észak-Franciaországban keresi a megfelelő utat, nem dudálunk rá türelmetlenül" - adta meg a jó vendéglátás receptjét Fasquelle. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS