2021. október 25. hétfőBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Római misekalauz a Michelin étteremkalauz mintájára

2009. április 15. 15:58, utolsó frissítés: 15:58

A híres Michelin étteremkalauzhoz hasonló tájékoztatót adott ki a római istentiszteletekről egy főállásban étteremkritikus olasz újságíró, aki csillagok helyett gyertyákkal minősítette a miséket.


Camillo Langone végigjárta az örök város templomait, és feljegyezte a miséken látott, hallott és érzékelt dolgokat - jelentette a Kathpress osztrák katolikus hírügynökség. Az Il Foglio című újság munkatársa eredetileg lapja hasábjain folytatásos cikksorozatban számolt be élményeiről, amelyek most a milánói Mondadori kiadó gondozásában könyv formájában is megjelentek.

A Guida alle messe (A misekalauz) című könyv a híres Michelin-kalauzhoz hasonlóan működik, csak éppen a misék esetében az egytől ötig terjedő skálán a templom pompáját jelző gyertyák és az istentiszteletek értékét mutató misekönyvek helyettesítik a csillagokat.

Camillo Langone ítélete legalább olyan kemény lehet, mint a rettegett francia intézményé. A Szent Jenő (Sant' Eugenio) templom például a "szörnyűséges műanyagszékei" miatt kapta meg a magáét, ehhez járultak a mellékoltárok borzasztó művirágai. Az Opus Dei temploma pedig csak a díszes karácsonyi jászol miatt kapott négy gyertyát a maximálisan elérhető ötből. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS