2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hatszáz kóbor kutyát kapott újonnan vásárolt házával egy bukaresti

2009. február 27. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

Közel hatszáz, egészen pontosan 584 kóbor kutyát kapott újonnan vásárolt villájával egy bukaresti lakos – számol be az Evenimentul Zilei. A területen ugyanis eddig kutyamenhely működött, amelynek alapítója elhunyt, annak örökösei pedig azt ígérték a vásárlónak: új menhelyre költöztetik a kutyákat – ám ez a mai napig nem történt meg.


Victoria Gheorghe 2000-ben alapította a menhelyet, saját házának udvarára költöztetve harminc kóbor kutyát. A következő években közel hatszázra nőtt a 2000 négyzetméteres udvaron részben ketrecekben, részben szabadon tartott ebek száma. Az asszony és élettársa úgy döntöttek, eladják a házat, és a város mellett alapítanak új állatmenhelyet.

Victoria Gheorghe azonban 2007-ben elhunyt, fia pedig a bukaresti ház eladásából befolyt összeg egy részét az asszony élettársának adta, a tervezett menhely megalapítására. A Dumitru Tcaciuc nevű férfi azonban nem hajlandó foglalkozni a kutyákkal, azt állítva: az elhunyt asszony fia további összegekkel tartozik neki, amelyek nélkül nem tud gondoskodni az állatokról.

A ház tulajdonosát időközben figyelmeztették, hogy a kutyák zavarják a szomszédokat. A férfinek sem az állatokat felügyelő hatóság, sem az állatvédő szervezetek nem tudtak segíteni, így azzal fenyegetőzik, hogy szélnek ereszti az ebeket.

A kutyákra egy volt mészáros felügyel, aki 500 lejes fizetését eredetileg a menhely alapítójától kapta, jelenleg különböző adományokból gyűl össze az összeg. Néhány civil szervezet, valamint olasz és holland támogatók fedezik az állatok tartásának költségeit. A kutyák azonban így sem kapnak elég élelmet, nem is beszélve a házat és a telket elöntő piszokról. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS