2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gálaruha-regisztráló oldal: hogy ne jöjjön szembe veled az estélyid

2009. január 03. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Az estélyekre járó höglyek rémálma, hogy a gondosan kiválasztott, méregdrága gálaruha szembejön velük valaki máson. A kellemetlen pillanatoktól egy frissen indult honlap, a Dressregistry hivatott megszabadítani az amerikai nőket.

A hölgyeknek csupán regisztrálniuk kell ruhájukat az illető eseményre, feltűntetve a színt, a hosszúságot, a tervezőt, lehetőleg fotóval együtt. Az ötlet egy férfitől származik: Andrew Jones akkor találta ki a honlapot, amikor felesége csupán azért utazott floridai otthonából New Yorkba vásárolni, hogy még véletlenül se jelenjen meg olyan ruhában a helyi jótékonysági bálon, amilyet más is viselhet.

A 42 éves autóipari tanácsadó azt állítja, naponta nő a regisztrálók száma, és a honlap december 1-jei indítása óta 300 ezren kattintottak a portálra. Amerikában egyébként vannak már olyan luxus-üzletláncok, ahol követik a megvásárolt ruhát sorsát, így például a dallasi központú Neiman Marcus divatház vásárlóit figyelmeztetik, ha valaki megvásárolta már a kiszemelt modellt.

A szembejövő ruhák iskolapéldája az a két évvel ezelőtti washingtoni eset, amikor a Kennedy Center évi kulturális díjainak gálaestjén Laura Bush egyike volt azon négy hölgynek, akik ugyanabban a piros Oscar de la Renta-modellben jelentek meg. A first lady kénytelen volt gyorsan átöltözni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS