2023. szeptember 21. csütörtökMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Törvénytelen a szerelemlakat Firenzében

2008. szeptember 18. 16:29, utolsó frissítés: 16:29

Firenzében törvényen kívül helyezték azokat a lakatokat, amelyeket évek során a történelmi városközpont legszebb helyein helyeztek el a szerelmesek egymásnak örök hűséget fogadva. A lakatolók tetten érés esetén 160 eurós bírságra számíthatnak - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.


Az utolsó törvényes kattintás néhány nappal a törvény életbe lépése előtt történt. Mintegy száz lakatot raktak fel a fiatalok az Uffizi-galéria előtti három méter hosszú láncra. Nem volt könnyű leszerelni azokat - nyilatkozták a rendőrségnél.

Firenzét egy legenda tette a lakatdivat központjává. 2004-ben blogok és honlapok tucatjai kezdték el mesélni azoknak az amerikai katonáknak a történetét, akik ilyen lakatokat helyeztek el a városban a második világháború idején szerelmi ígéretként.

És bár hivatalosan cáfolták, hogy ennek a legcsekélyebb igazságtartalma volna, megjelentek a 21. század lakatjai és elárasztották a várost. Az önkormányzat, elhatározta, hogy építtet egy új, a szerelemnek ajánlott emlékművet, amelynek kerítésére szabad lesz lakatokat függeszteni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS