2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boszorkányüldözés Kongóban: péniszrövidítés és -lopás a vád

2008. április 25. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Hímvesszőlopás és -kicsinyítés okán vett őrizetbe a rendőrség 13 varázslógyanús személyt Kongóban - védelmük végett.

A nyugat-afrikai országban már egy hete elterjedtek olyan híresztelések, melyek szerint hímtagtolvajok garázdálkodnak a 8 milliós fővárosban, Kinshasában.

A helyi rádiókba többen betelefonáltak figyelmeztetőn, hogy elsősorban aranygyűrűt viselő taxiutasoktól kell óvakodni, mert ők puszta érintésükkel képesek vagy megrövidíteni, vagy teljesen eltüntetni hímvesszőket.

A riadalom miatt a rendőrségnek kellett közbelépnie: őrizetbe vett 13 pénisztolvajnak kikiáltott egyént, nehogy a lakosság meglincselje őket, ahogy Ghanában tíz éve történt: 12 gyanús személyt vert akkor agyon a nép.

A rendőrök egy füst alatt bedutyiztak 14 "megrövidített" férfit is.

"Hajlamos lennék azt mondani, hogy valaki nagyot viccelt, ha nem szembesültem volna a vesszőhiányos panaszosokkal. Hiába bizonyítja be nekik az ember, hogy még mindig megvan mindenük, elég ha lepillantanak, akkor azzal állnak elő, hogy tényleg van ott valami, de kisebb, mint a régi, vagy azt mondják, impotensek lettek. Én meg győzködhetem őket, hogy ugyan honnan tudják, ha haza se mentek kipróbálni, működik-e" - mondta Kinshasa rendőrfőnöke.

A 27 személyt - valamennyien férfiak voltak a "tolvajok" is - már kiengedték a fogdából. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS