2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilikonnal pofozzák helyre Terente zsivány hírhedt péniszét

2008. január 15. 11:08, utolsó frissítés: 11:08

Ştefan Vasali, ismertebb nevén Terente, akit zsiványként évekig üldözött hiába a rendőrség, péniszének méreteiről, illetve a rátetovált, egyféle használati utasítást tartalmazó szövegről vált híressé. A 22 centiméter hosszú hímtagot konzerválták az utókor számára, ám mivel a tavaly végzett javítások nem jártak a várt eredménnyel, szilikonnal próbálják meg helyrepofozni Terente híres testrészét.

Terente 1895-ben született Carcaliu faluban, Brăilához közel, egy népes, ám szegény halászcsaládban. 1916-ban beállt katonának, és harcolt az első világháborúban. Bár hírnevét a férfiasságának köszönheti, szerelmi életében nem volt szerencsés. Első felesége, Ustinia, pestisben halt meg, a másodikat viszont maga a zsivány késelte meg.

Arinát férje rajtakapta a kertben, amint megcsalta görög nemzetiségű szeretőjével. Bár az asszony nem halt meg, Terente-t lecsukták, és a szóbeszéd szerint a börtönbeli élményei miatt vált bűnözővé. Számos rablás, majd 1924-ben két szűz elrablása után Terente rettegett zsiványként, de szeretőként is hírhedtté vált – a szóbeszéd szerint futottak utána a nők.

A leleményes rabló híre Angliáig és Olaszországig is eljutott. A rendőrség elől legtöbbször álruhában szökött meg, a hatóságoknak csupán 1927-ben sikerült elfogniuk. A hadműveletben több száz rendőr vett részt. Terente nem sokkal később megpróbált megszökni a rendőrségről, ám lelőtték.

Fejét és péniszét Bukarestbe küldték, a híres hímtagot vattával kitömve, formalinban őrizték a törvényszéki orvosi intézetben. Most azt tervezik, először új tömést készítenek, majd az egész testrészt szilikonba merítik. Hogyha a javítást nem sikerül itthon elvégezni, az intézet orvosai Németországban próbálkoznának. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS