2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csirkeszárny ropogósra kirántva

2009. március 30. 10:38, utolsó frissítés: 12:31

Azoknak, akiknek bejön a gyorsétterem-láncok csirkeropogósa, viszont elegük van a tartósítószerekből és adalékokból. Vigyázat, sokkal finomabb lesz! #b#[Transindex TV]#/b#A rántott csirkeszárny Kiss Budai Tibor módra kinézetében, illetve állagában hozza azt, ami a gyorséttermek csirkefalatjaiban értékelhető: aranybarna és ropogós. Azonban itt vége is az összehasonlításnak, hiszen az otthon készült csirkeszárny köszönőviszonyban sincs az E-betűvel kezdődő összetevőkkel feldúsított rokonnal.

Annál sokkal finomabb és egészségesebb – ajánlott vigyázni vele, mert nagyon könnyű rákapni.


Összetevők:


- fejenként legalább 3 csirkeszárny
- a páchoz: bármilyen grillfűszer, Erős Pistával vagy csípős Pirosarannyal, olajjal és egy kis sóval összekeverve (ebben ideális esetben 1-2 napig, időszűkében egy óráig kell állni hagyni a szárnyakat)
- liszt
- a palacsintatésztához: egy tojás, liszt, tej, és egy kiskanál Erős Pista/Pirosarany – ha kell higítani, ásványvízzel ajánlott (érdemes kb. 20 percig állni hagyni, hogy a liszt teljesen feloldódjon)
- összetört gabonapehely (bele lehet keverni a palacsintatésztába, vagy utólag megforgatni benne a szárnyakat, a hatás azonos lesz)
- olaj a sütéshez (legjobb a piacon kapható, hidegen sajtolt)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS