2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Farsangi Critical Mass Kolozsváron

S. Z. 2009. március 04. 10:48, utolsó frissítés: 10:48

Az idő ezúttal sem volt ragyogó, de sokkal biciklisbarátabb volt, mint a januári felvonuláson.Körülbelül 100 bringás gyűlt össze a Kolozsvár belvárosában levő Skate Park mellett a Critical Mass újabb – ezúttal farsangi – kiadására. Az idő ezúttal sem volt ragyogó, de sokkal biciklisbarátabb volt, mint mondjuk egy hónappal ezelőtt, amikor a maroknyi felvonuló hóesésben tekert végig a városon.

A biciklisfelvonulásokra hagyományosan minden hónap utolsó szombatján kerül sor, a Reactie in lant szervezésében. A biciklisek több – és főleg jobban átgondolt – bicikliutat kérnek a városvezetéstől. A jelenlegi néhány bicikliút nincsen megfelelően kijelölve, gyalogosokat és parkoló autókat kell kerülgetniük a bringásoknak.De ennél is zavaróbb, hogy úgy tűnik, megépítésükkor semmilyen elképzelés nem volt arról, hogy az utak honnan hová vezessenek: a bicikliutak rendszerint a semmmiből kezdődnek, és egy-két utcával arrébb véget is érnek.

A kolozsvári polgármesteri hivatal a biciklis civilekkel együtt az ősszel végigjárta azokat a lehetséges útvonalakat, ahol bicikliutakat lehetne kialakítani. Értesüléseink szerint ezúttal sikerült néhány, jól átgondolt bicikliútvonalat kijelölni, melyeken el lehetne majd jutni a város egyik végéből a másikba. Jelenleg a polgármesteri hivatalnál van a labda, hogy ezeket az utakat megépítse.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS