2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ki a legmenőbb a Monostoron?

Gy.A., V.K.Z., K.A. 2002. június 27. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

#b#[Fotóriport]#/b# A Monostor Kolozsvár leghírhedtebb negyede. Itt már a lakótelepi élet szépségeit bemutató akciófilmet is forgattak, bár értesüléseink szerint késelés az elmúlt öt évben nem történt. Divatkatalógus helyett íme, néhány spontán monostori cucc.
A Monostori negyed arról híres még, hogy ami a népesség-megoszlást illeti, határozott túlsúlyban élnek ezen a tájon a többségi nemzetiség tagjai -- és hogy itt készül a Transindex.

A monostori divatnak határozottan van néhány egyedi vonása, még ha nagyvonalakban megegyezik is más városrészek öltözködési stílusával. Ami bizonyos: az akármilyen márkájú mobiltelefon, és a kánikula a ruházat nagyon fontos kelléke. Íme a felhozatal!Mission Impossible márkájú monostori nyári cinuta.
A cowboy-kalapot valószínűleg Madonna hozta be ismét a divatba, és a trend idén nyáron a Monostort is elérte. Az örök párharcban az utóbbi években mintha inkább a nadrág kerekedett volna felül, de a szoknya is menő, főleg ha háromnegyedes és mintás. A szűk top viszont egyszerűen elengedhetetlen.
Az új pucértrend. A top kötözött szolárium-sonka technológiával készült. A militánsabbak a fehér, áttetsző rövidnadrág alá fekete, lila vagy tulipiros (tingli-) tanga bugyikát öltenek.
Maria és Rodica a Mission Impossible-sorozatból. A szabadtéri butikban ketten ötszázból fel tudtak öltözni.
A monostori lét elengedhetetlen kellékei: (olykor makkos) félcipő, fehér, lehetőleg frottírzokni, tekintet-élesítő baseball-sapka, autómagnó, mobiltelefon és sportos, laza műszálas cucc. Kiegészítőként enyhén barnult végű, előhegyezett fogpiszkálót ajánlunk.
Egy másik tipikusan monostorinak nevezhető viselet. A színes pólóhoz és bő tréningnadrághoz (eredeti piaci áru!) a nyári forróságban strandpapucs, hűvösebb időben sportcipő illik. Fontos kiegészítő a nylonzacskó és a Dacia gépkocsi.
Az idei nyár nagy újdonsága a fodros, húzott neo-rusztikus-romantikus pasztell. Blúzocska- és ruhácska-változatban kapható.
Mintás-mintás, azaz mintásmintás, két-három éve trenden kívüli anyagokból. A divatos, konzum-elegáns kistáska és a mini sem segít az összhatáson.
A pisztáciaszínű ferde-aljú, szűk amazon-szoknya merész felsővel és halvány-lila táskával tipikus felszerelése az öntudatos Cosmopolitan-előfizetőknek. A fekete holdtaposó szandál azonban már inkább divatjamúlt.
Monostori macsó-man suhanás közben, fülbevalóval, bicepszekkel, mobillal és mindennel, ami még ezzel jár.
Pokémon-generation. A fiatal nemzedék máris tudja, mi a divatos viselet, illetve viselkedés. Még a Chicago Bulls-réteg is fellelhető.
A nyolcvanas évek derekától változatlan neonaiv antitrend. Copf, mickey-mócos majó (bocs, de így hívják), pöttyös, loknis, régkimentemadivatból szoknya.
Négy éve kitartóan agonizáló nagymintás, hosszú kínai importruhák.
A bőszárú nadrág és lazább felső, vállon átvetett natúr-színű táska: értelmiségi hölgyeknek vagy az őket utánzóknak.
Rebellis kamaszlány military-lookban. A ruházat színe kötelezően szürke, méregzöld vagy kheki. Az élénkvörös hajszín csak fokozza a hatást.
Három példa arra, hogyan hívjuk fel magunkra a figyelmet, különösen a hölgyekét.
Magyar pár, nem volt nehéz kiszúrni: +rengeteg fokban fekete Metallica-pólót csak ők hordanak. A színes (csakis kizárólag) hosszú szoknya, a magvakból vagy fából készült nyaklánc és a bőrkarkötő épp csak annyira hippiutánzat, amennyire az ultrafüggetlen egyetemistához illik.
Román nemzetiségű pár, +rengeteg fokban fekete pólót csak ők hordanak. Különben az átlagos nyári utcai öltözet aktuális változatban: farmernadrág és póló. Nagyapáink még lelkesedtek a kivillanó bokákért és köldökért, nem beszélve az Orange-hátizsákról.

Középkorú, irodában vagy bankban dolgozó hölgyek divatja, az elegancia jegyében. A haj kötelezően feketére vagy vörösre festett.
A tavaly óta hódít a szűk halásznadrág, erre látunk itt két variációt. Sportosabbaknak köldök-mobil.
Stylish trapéznadrág-top kompozíció, hasban jó hölgyeknek ajánlott. A fotón nem egészen kivehető, de a szereléshez elengedhetetlen a hosszú lánc-fülbevaló és a megfelelő nyakék.
Tinidivat: a lányok még szolidan, de ígéretesen, a fiúk már teljes harci díszben.


A fotózás alatt a szerzõk a következõ szerkót viselték:
Gy.A.: proletár-reneszánsz stílusú póló, jellegtelen farmer halásznadrág.
V.K.Z.: rusztikus, fehér ártatlan blúzocska, by gubizó szoknya.
K.A.: két számmal nagyobb kínai szürke dögunalom póló, enyhén elnyûtt, neonzöld kockás pantalló.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS