2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

2008 legostobább halálesetei

F. N. 2009. február 09. 16:14, utolsó frissítés: 15:43

Ha héliumos lufikkal utazol, tanulj meg GPS-t használni, a mákvirág magja pedig nem alkalmas intravénás felhasználásra.A Darwin-díjakat azért hívják Darwin-díjnak, mert olyanok kapják meg őket, akik minél stupidabb módon távolítják el génjeiket az emberiség génállományából, jelentősen javítva azt. Így tehát az is Darwin-díjat kaphat, aki nem hal meg, csupán (minél ostobább módon) sterilizálja magát.


A 2008-as fődíjas

Adelir Antonio 51 éves katolikus pap, aki a héliumos lufikkal való repülés világrekordját szerette volna megdönteni tavaly áprilisban. A férfi életmentő mellényben, szatellites telefonnal és GPS-szel felszerelve indult útnak, és minden esélye megvolt arra, hogy biztonságban földet érjen.


Azonban a szél a nyílt tenger fölé sodorta, és hiába telefonált segítségért: nem tudták meghatározni pontos helyzetét, ugyanis nem tudta használni a GPS-t, amit magával vitt. A héliumos léggömböket később megtalálták a környékbeli strandokon, és nemsokára felbukkant a pap holtteste is.


A “futottak még” kategória egyik gyöngyszeme

a 68 éves Gerhard, aki Olaszországban száguldozott sportkocsiján, amikor egy jelzőlámpánál sorban állásra kényszerült. A sor többek között egy vasúti sorompón is végigkígyózott, Gerhard azonban nem várta ki, amíg a többi autó annyira előrehalad, hogy átgurulhasson a sínek túlsó oldalára, és előrehajtott.

Miközben a síneken állt, megérkezett a vonat, a sorompót leengedték, így a férfi visszafelé sem szabadulhatott. Amikor Gerhard észrevette, mi történik, kiugrott az autóból, ám ahelyett, hogy menekült volna a vonat útjából, integetve futni kezdett feléje, hogy megmentse a sportkocsiját. Részben sikerrel járt: az autó kevesebb sérülést szenvedett, mint a férfi, akit 30 méterrel arrébb találtak meg.

Három közkatona egy fenyőfa kivágására vállalkozott egyikük nagyanyjának udvarán. Mivel a 15 méter magas fa eléggé közel állt a házhoz, és fennállt annak veszélye, hogy ráeshet, kitalálták, hogy egy


kötelet erősítenek a törzsére, amellyel ellenkező irányba húzzák a fenyőt.

Két katona a kötél két végét tartotta, a harmadik pedig egy láncfűrésszel vágta ki a fenyőt – amely egyébként meg sem próbált a ház irányába dőlni. A férfiak azonban megfeledkeztek arról, hogy a kötelet a derekukra kötözték, így amikor a több tonnás fa ledőlt, őket is magával rántotta a levegőbe, majd hozzácsapta a földhöz. A díjak odaítélői dupla Darwinnak nevezték az esetet.

Miután lelopta a habszivacsot egy olaszországi sípálya védőkorlátjáról, a 46 éves David ugyanazon a sípályán csúszott le, a habszivacsot használva szánkóként. A pálya alján nekicsapódott a korlátnak, és a védőburkolat híján súlyos fej- és mellsérüléseket szenvedett. David nem élte túl a balesetet, barátait, akik vele együtt csúsztak le, több műtéttel sikerült helyrepofozni.

Egy férfi a floridai Manasota Key felvonóhídon próbált meg áthajtani motorbiciklivel, miközben a hidat éppen felnyitották. Ám éppen az ilyen esetek elkerüléséért szereltek sorompót a hídra: a lecsapódó korlát lesodorta a férfit a járműről, bele a folyóba. A motoros nem élte túl a balesetet, ám a sors iróniája, hogy


az üres jármű szerencsésen földet ért a híd túlsó oldalán.

Egy 23 éves, számos piercinggel rendelkező férfi unatkozott a munkahelyén, és kitalálta: kipróbálja, milyen érzés mellpiercingjeihez csatlakoztatni az elektronikus tesztelőt. Több munkatársa is megpróbálta lebeszélni az ötletről, ám sikertelenül. A tesztelő két csipeszét két mellpiercingjére csíptette, és megnyomta a gombot. A kollégáknak nem sikerült újraéleszteni.

Darren úgy vélte, hogy a 100 százalékban mákvirág-magot tartalmazó madáreledelnek biztosan van valami köze az ópiumhoz. Úgyhogy fekete pasztát főzött egy zacskó eledel tartalmából, és egy injekcióstűvel a vénájába juttatta. Mivel elsőre nem érzett semmit, megismételte a műveletet.

Nemsokára eszméletlen állapotban vitték be a sürgősségre: egy röntgennel apró fekete magvak ezreit fedezték fel a tüdejében. Két héttel azután, hogy felépült az életveszélyes vérmérgezésből, Darren meghalt drogtúladagolásban.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS