2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Milyen a város, amikor hideg van és még hidegebbet jósolnak?

2009. január 07. 16:39, utolsó frissítés: 16:20

Pangás van, néhány ottfelejtett üres sörösüveg jelzi csak, hogy talán szilveszteri mulatozás is volt. De még szólnak a karácsonyi slágerek. #b#[mozgóképpel]#/b#Lehülést jósolnak a hétvégére, igaz, Romániában sok helyen tiszta, szép, napsütéses időt, de hideget. A hideg pedig közellenség nálunk, legalábbis novembertől márciusig biztosan. Leszívesebben ki sem dugnánk az orrunk a fűtött lakásból, de mégis erre kényszerülünk, így aztán van egy egyetemes beszédtémánk.

Ha belépünk egy helyiségbe, ha kilépünk egy helyiségből, ha beülünk egy taxiba: hideg van. Vagy a benn lévő kezdi a párbeszédet: még mindig olyan hideg van kinn? Néhány országban, ahol az épületekben tilos a dohányzás, ilyenkor is ki lehet ülni a teraszra, a bagósok pedig ki is ülnek, meleg takarókba burkolva magukat. Így télen is van élet a városban, és nem csak a karácsony előtti vásárlás-őrület idején.

Nálunk, Kolozsváron viszont pangás van, néhány ottfelejtett üres sörösüveg jelzi csak, hogy talán egyik-másik kertben szilveszteri mulatozás is volt. A buszmegállókban viszont, ahol az utasok fázva toporognak reggelente, még mindig az "I'm Dreaming Of a White Christmas" és a "Let It Snow!" típusú a karácsonyi slágerek szólnak.
A fizetős korcsolyapályákon kívül (melyek elég kicsik ahhoz, hogy sokan jól tudjanak korcsolyázni rajtuk) a város két tava is többé-kevésbé befagyott, ezek viszont nincsenek kivilágítva. A sétatérin néhány iskolából hazafele tartó gyerek verődik össze délután, és mintha most készülődne valami, mert takarítják a havat a tó felszínéről. A györgyfalvi negyedi tavon van még néhány nagyobb lék, itt csak a Iulius Mall-tól odaszűrődő fénynél lehet megállapítani, hol vannak a biztonségosabb részek.Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS