2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szülinapi népünnepélyt szervez a Transindex

szerk. 2008. március 31. 15:29, utolsó frissítés: 14:45

Buli van: a Transindex a 9. születésnapját ünnepli. Jönnek az Anima Sound System lemezlovasai és a sZempöl Zenekar, lesz fotókiállítás, és beindítjuk az új címoldalt is – #b#már csak hármat kell aludni#/b#. Fuss jegyért, kevés van!
Koncertekkel, kiállítással és persze bulival ünnepeljük a Transindex kilencedik születésnapját április 3-án. Ekkor indul az új Transindex is, ami nem csak forma-váltást, hanem tartalmi gyarapodást is jelent. Az új címoldal több web 2.0-s elemet és könnyebben elérhető, kompaktabb tartalmat nyújt.

A Transindex 1999. áprilisában médiakísérletként indult, de meghatározó, markáns véleményformáló médiummá vált. Jelenleg napi 11-12 ezren olvasnak bennünket, és többek között olyan projekteket is futtatunk, mint a Médiabefutó vagy az Adatbank.ro. Nem szerénykedünk: mi vagyunk a vezető romániai magyar portál és a legkomplexebb tartalmat előállító romániai magyar on-line műhely.

A Transindex szülinapi menüjét úgy állítottuk össze, hogy magunkat adjuk, és legalább mi nagyon jól érezzük magunkat. Április 3-án a kolozsvári Tranzit házban (Baritiu/Malom utca 16. szám) Anima Sound System DJ+VJ set lesz látható és hallható, előzenekarként a sZempöl Zenekar lép fel.Az erdélyi sZempöl zenéje breakbeat és drum and bass alapokra épül, gyerekmondókákat, népdalokat dolgoznak fel hegedű, doromb, dob és gitárkísérettel. “Alapvetően annyi a helyzet, hogy hat ember összeül zenélni, és egy nagyon idézőjeles modern zenei paródiát csinálunk, de ez sem alapkoncepció” - fogalmazta meg Kónya Ütő Bence, a zenekar tagja.

>> a sZempöl PopSulis oldala >>
>> sZempöl koncertriport >>

Az Anima Sound Systemet nem kell bemutatni: ők az elsőszámú magyarországi elektronikus zenét játszó együttes. 1993-ban alakultak, stílusukat a kelet-európai népzene és az elektronikus műfajok fúziója jellemzi.

“Mindig azt csináljuk, amihez éppen kedvünk van, ebből a "luxusból" nem akarunk engedni. Ha éppen hangoskönyvet akarunk készíteni, akkor annak állunk neki, ha a dub-ban akarunk "utazni", akkor kísérletezünk, ha meg hagyományos "dalírhatnékunk" van, akkor azt tesszük” - mondta Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője.


Most éppen a dj-zéshez támadt kedvük, jelenleg Punk Goes Disco című szettjüket mutatják be Erdélytől Írországig. Kilenc éve, a Transindex indulásakor szintén vendégünk volt az Anima – a bulira jegyek elővételben kaphatók a Tranzit ház kávézójában 15 RON-ért. A helyek száma nagyon korlátozott!

>> Interjú Animáékkal >>

Gozner Gertrúd és Sütő Zsolt régi egologós fotóbloggerek, akiknek műveit most papíron is megmutatjuk. A fotókiállítás április 5-től 10-ig lesz megtekinthető a Tranzit ház nagytermében és kávézójában.

Ha nem akarsz, ne gyere el, de: Tudod, hogy nincs bocsánat?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS