2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Húsvéti túlélőkészlet locsolóallergiában szenvedőknek

szerk. 2008. március 22. 14:42, utolsó frissítés: 13:56

Vannak dolgok, amiket jobb elkerülni. Ilyen az a nap, amikor részeg vagy jobb esetben félrészeg alakok jönnek bolgár vagy török bűzfelhőt hagyva maguk után, és illedelmesen mosolyognunk kell. Ráadásul minden évben!
Természetesen mindenki örül a közeli és távolabbi rokonok, barátok, ismerősök látogatásának. Csak ne mindannyian egy napon jönnének, ismeretlenekkel együtt, ittasan és szavalva. Hogy lehet megúszni az év legkellemetlenebb napját?


A tényleg nem vagyok itthon módszer

A legegyszerűbb megoldás, ha nem tartózkodsz otthon. Persze vigyázni kell arra, hogy senki ne sértődjön meg. Például ha szerencsés vagy, olyan cégnél dolgozol, ahol a főnök van annyira román és annyira nacionalista, hogy ne adja meg szabadnapnak húsvét másodnapját, hiába törvény által biztosított jogod ez. Ez az eset attól szerencsés, hogy nem hogy megorrolnának rád a locsolkodni vágyók, hanem még meg is sajnálnak.
A buktató: a locsolás munkaidő után is tart, így csak túlórázással lehet teljesen megúszni. Akkor is könnyű kifogást találni, ha például újságíró vagy – mindig közbejöhet egy nem várt esemény, amiről azonnal tudósítani kell.

A húsvéti rokonlátogatás már kevésbé praktikus, mert a rokonsághoz is járnak locsolók, így a nap végére ugyanolyan kölniszagú leszel, és még azokkal sem találkozol, akikkel tényleg szerettél volna, de hiába kerestek otthon.


Az úgy csinálok, mintha nem lennék itthon módszer


Az álcázás az egyik legegyszerűbb módszer. Mosd le a sminked, vágd le a hajad és növessz szakállat. Hidd el, senkinek nem fog eszébe jutni, hogy meglocsoljon. Saját szakáll helyett lehet, hogy a Mikulás-szakáll is megteszi.

A nem nyitok ajtót megoldás egyszerűnek tűnik, de profin kell csinálni. Ha már egyszer úgy döntöttél, ma nem nyitsz ajtót senkinek, ne legyél kíváncsi, ki csenget már harmadszor. Ha leskelődni akarsz, az hallatszani fog, ráadásul ilyenkor szokott legkönnyebben előfordulni, hogy settenkedés közben belerúgsz egy székbe vagy leversz egy vázát. Ezután már muszáj ajtót nyitnod. A mobiltelefon lehalkítása is kötelező, ha nem szeretnéd, hogy az ajtó előtt álló látogató hallja, amikor becseng nálad a hívása.


Az ellentámadás


Ezeknek a módszereknek lehet, hogy rövid távon nem lesz annyira erős hatása, de néhány év alatt biztosan sikerül elijeszteni az összes visszajáró vendéget. Készíts elő némi ecetes bort, hónapos, helyenként már zöldülő sütit, és tegyél be egy pornó-dvd-t. A vendégek garantáltan keveset fognak maradni, émelygő gyomorral és konfúz állapotban távoznak néhány percen belül. Jövőben biztosan nem jönnek.

Ha úgy gondolod, a vendégek mégis próbálkozni fognak a következő évben, tekerd fel maximumra a pornó-dvd hangját. A kiszűrődő nyögdécselés hallatán mindenki meggondolja, becsengessen-e.


Az allergia

Fess nagy és vörös pöttyöket magadra, és meséld el mindenkinek, hogy allergiás vagy a kölnire. Így megúszod a locsolás legkellemetlenebb részét. És még csak nem is hazudsz, mentálisan minden nő allergiás az olcsó kölnivízre.


Az összeesküvés


Ehhez egy ember nem elég. Valóságos mozgalmat kell indítani, de megéri. Mert milyen lenne, ha senki nem kínálná alkohollal a vendégeit? Elsősorban kellemesebb lenne a hölgyeknek, másodsorban csökkentené az urak locsolkodási vágyát – valljuk be, sokan csak a piáért csinálják. A végeredmény pedig lehetne egy jó közös esti kocsmázás, hölgyekkel és urakkal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS