2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lúzer szuperhősök

Balázsi-Pál Előd Balázsi-Pál Előd 2007. október 16. 10:58, utolsó frissítés: 2007. október 15. 18:54

Azt hitted, Superman a legnagyobb lúzer, mert kívül hordja a bugyiját? Hát nem. A fickó, aki irigyli mások feltámadását, a szuper-Bundy-k és a többiek: a Marvel legszerencsétlenebb hősei és gonosztevői.
Pitiful One (A Szánalomra Méltó)

Mi lehet bosszantóbb, mint az, hogy a hősök egy életen keresztül folyton elbánnak veled, a piti kis bűnözővel, majd a Pokolban azt vagy kénytelen végignézni, hogy ők (például Jean Grey-Főnix és Elektra) a halálból is folyton visszatérhetnek az életbe, míg neked esélyt sem adnak erre?


Nos, van, aki képtelen elfogadni egy ilyen helyzetet, és a Pokol legmélyebb bugyrában felkutatja az Eau du Profundis nevű agyagizét, ami visszahozza az élők sorába. Csak azért, hogy ezután büntetésként megtapasztalja: a Pokolnak van mélyebb bugyra is annál, mint ahol a csodaagyag terem.
Kapitány

A férfinak, akit ma Kapitánynak hívnak, nehéz gyerekkora volt – azóta utálja a plüssállatkákat. Azonban ahogy felnőtté válik, megváltozik az élete. Két barátságos földönkívülivel találkozik, akik méltó személyt keresnek arra, hogy átadják a Galaxisok Közti Hely Szívcsillagát, és a vele járó szupererőt. Részeg hősünk elfogadja a csillagot, majd azonnal lehányja és elagyabugyálja jótevőit.


Eredetileg a Captain FUCK nevet választja magának, hogy nevében is brooklyni gyökereit tükrözze, de miután Amerika Kapitány elnáspángolja, amiért ilyen csúnya szavakat használ, új nevet választ.

Így lesz előbb Captain Power, majd Captain Ron, Captain L. Ron, Captain Universe, Captain Marvel, Captain Avenger, Captain Avalon és Captain Kerosene – ugyanis minden név, amit választ, már foglalt. Végül az egyszerűség kedvéért egyszerűen Kapitánynak nevezi el magát – ezért pénzbeni kártérítést fizet egy dinnyetermesztőnek, aki hamarabb levédte a nevet.

A Kapitány küldetései során folyamatosan kudarcot vall, ezért mély depresszióba esik, amiből végül sikerül kilábalnia, miután egy vendéglő vécéjében egymaga legyűri a Dank Dimenzió urát.


Az élő totem

1850 környékén a Sípoló Disznó nevű indiánt megtámadja a Hideg Tél nevű sámán, és egy totembe zárja szellemét. A totemet azonban életre kelti az indián szelleme, majd évekig bolyong az arizonai sivatagban, megpróbálva visszaszerezni emberi formáját. Pechből épp elég, hogy nyolc összeragadt tested van, hát még ha a szemed színe fentről lefele haladva: piros, fekete, fehér, piros, piros, piros, lila, piros.Jean-Paul DuChamp

DuChampot nem azért válogattuk be a lúzerek közé, mert nyíltan felvállalta homoszexualitását, vagy mert fogyatékkal él (egy balesetben elvesztette mindkét lábát), sőt, örvendetes, hogy a Marvel ezeket a társadalmi csoportokat sem hanyagolja el (de vajon miért ez a nyílt utalás Marcel Duchampra?). Ami miatt DuChamp itt van, az a szuperképessége: Bloodline (Vérvonal) néven ő is szuperhős, aki képes átváltozni saját őseivé. Isten tudja, mire lehet ezzel menni, főleg, hogy képtelen irányítani ősei cselekedeteit.A Bundy család

Valóban, ők nem szuperhősök, de a sorozat képregényváltozatának egyik számában átváltoznak a Fantasztikus Négyes megfelelőivé, miután a meghibásodott tévé (mi más?) sugárzása éri őket. Ezután egyetlen céljuk, hogy megmentsék a televíziót a gonosz erők kezéből, amelyek megfosztanák őket a vegetatív életforma örömeitől.Fish Police (Hal Rendőrség)

Úgy kell elképzelni őket, mint a Tini Mutáns Nindzsa Teknőcök halváltozatait. Szívás: a szárazföldön, uszonyaikon közlekedő szuper-élőlények az emeleten laknak, és nincs lift.Kool-Aid Man

A hősöket ellenségeik alapján lehet legkönnyebben megítélni. Minél veszedelmesebb az ellen, annál nagyobb a hős is. Akkor milyen lehet az a hős, akinek a szomjúság (kis sárga, zöld nyelvű izék) a halálos ellensége? A Marvel egyértelműen legbugyutább figurája: egy élő üvegkanna, amelyben piros lé és jégkockák lötyögnek. Mentség: csak a Kool-Aid nevű üdítő reklámkampányában használták a kétes értékű képregényt.Fangula gróf

Az erdélyi gróf azt hiszi, New York forgataga maga a paradicsom lesz számára, ahol fel sem tűnik egy-két újabb gyilkosság – ehhez képest első sétáján beverik a vérszívó fogait. Ezután egy vérbankban talál állást, de innen is kirúgják, amint vérlopáson kapják. A megoldás a protézis.Mad Dog (Veszett Kutya)

A Veszett Kutya a Föld védelmezője, aki olyan kilátástalan helyzetekben menti meg otthonát, mint amilyen a macska külsejű űrlények megszállása. Az űrlények megkönyörülnek az embereken, miután a civilben állatorvos Mad Dog egy kis vazelinnel eltávolít egy szőrcsomót az egyik szörnymacska légjárataiból. Örök hála és dicsőség!


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS